Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la Centrul de zi de Servicii de Asistență Socială pentru Persoanele Vârstnice din Reșița

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la Centrul de zi. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită şi la centrul multicultural și educațional de zi aparținător de Primăria Reşita, printr-un spectacol folcloric, gustări, tort şi un pahar cu suc.

Începând cu anul 1990, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite (ONU), în data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a persoanelor în vârstă, în semn de recunoaștere a contribuției acestora la dezvoltarea societății, precum și în vederea acordării unei atenții sporite nevoilor speciale și problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la Centrul de zi. ,,Ca în fiecare an, beneficiarii vârstnici cu dizabilități sunt sărbătoriți și în cadrul Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoanele Vârstnice din Reșița, din subordinea Primăriei şi a Consiliului Local. Cu această ocazie, copiii și tinerii de la Centrul De Incluziune Aurora, dar şi propria formaţie de dansuri formată din seniorii Centrului, au susținut un program de cântece și dansuri populare” spune Nadia Pasici, directoarea Centrului.

Bătrânii au avut numai cuvinte de laudă şi de mulţumire pentru felul în care sunt tratați, sunt respectaţi şi iubiţi la Centru. Pentru mulţi dintre ei, acolo este familia lor, fiindcă casă îi aşteaptă doar pereţii şi mobila. Mulţi sunt singuri. Fie nu mai au pe nimeni, fie cei mai tineri sunt plecaţi peste hotare la un trai mai bun.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un tort imens, aplauze, îmbrăţişări, pupaturi, urări de ,,la muţi ani” şi o horă generală în care s-au prins toţi cei prezenţi în sală.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments