Cultural

Ziua Internaţională Împotriva Fascismului şi Antisemitismului marcata la Resita VIDEO

Printr-o lecţie interactivă despre toleranţa şi acceptare. În acest fel, voluntari din Italia, Germania şi Grecia, împreună cu elevi ai unei şcoli generale, au marcat, la Reşita, Ziua Internaţională Împotriva Fascismului şi Antisemitismului. Evenimentul a fost organizat prin reţeaua United for Intercultural Action din Olanda.

Trei voluntari ai Asociaţiei Nevo Parudimos, au susţinut, la Biblioteca Municipală din Reşita, un atelier nonformal în care i-au implicat pe elevii Şcolii Gimnaziale Numărul 2. Prin intermediul unor activităţi interactive, tinerii au dorit să atragă atenţia asupra stereotipurilor care duc la discriminare.

Atelierul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională Împotriva Fascismului şi Antisemitismului. Elevii au aflat cum s-a ajuns la marile crime ale umanităţii şi care au fost mecanismele ce au stat în spatele Holocaustului.

Cu același prilej, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a făcut Bibliotecii Municipale o donaţie de cărţi din cultura şi istoria evreilor.

Comentarii

comentarii