Ziua Unității Germane marcata la Resita

Ziua Unității Germane marcata la Resita. Miercuri, 3 octombrie, se sărbătorește pentru a 29-a oară Ziua Unității Germane, ziua națională a acestei țări central europene. Atât în Germania cât și în diverse alte părți ale lumii, acest eveniment se sărbătorește în diferite moduri, în plan central aflându-se desigur istoria prăbușirii sistemul socialist în estul Europei și transformarea acestui spațiu într-unul al valorilor democratice și de respectare al drepturilor omului. Reunificarea Germaniei a însemnat pentru Europa acelor vremuri împlinirea idealurilor de libertate ale poporului german.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” din municipiul de pe Bârzava organizează două evenimente dedicate jubileului german.

Astfel, în perioada 2 – 3 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, la Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” se va desfășura o întâlnire a elevilor secției germane având ca tematică Germania. Coordonatoarea manifestării este prof. Sonia Maria Chwoika.
La Biblioteca Germană „Alexander Tietz” va fi prezentată o mică expoziție filatelică dedicată aceluiași eveniment.

Ziua Unității Germane marcata la Resita. Anul acesta s-au împlinit 27 de ani de la semnarea „Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”, pe scurt, așa-numitul „Tratat de prietenie”.

Comentarii

comentarii