Administratie

Zona industrială a Reșiței, va deveni parc industrial

Municipalitatea vrea transformarea zonei industriale a Reșiței în parc industrial.
Transformarea zonei industriale a Reșiței în Parc Industrial a fost din nou luată în discuţie de către administraţia locală.

Primarul Mihai Stepanescu a precizat că s-ar putea ca din luna noiembrie cei care vor înveşti în zona să beneficieze de facilităţi şi scutiri de la taxe şi impozite, cu condiţia ca zona să primească acest statut, de parc industrial.

„Am informat Consiliul Judeţean, Agenţia de Dezvoltare 5 Vest, care sunt partenerii noştri în acel proiect şi cred că pe lângă investitorul pentru care am semnat autorizaţie, acum nu de mult, de realizare a lucrărilor, până la sfârşitul anului să fie pe o suprafaţă de un hectar, au cerut dânşii, investiţia este însă pe o suprafaţă mult mai mică. Sper să vină şi alţii”, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Până la apariţia unor investitori şi până la transformarea zonei în parc industrial, municipalitatea îşi propune şi rezolvarea situaţiei societăţii care a pus stăpânire pe cea mai mare suprafaţă a zonei industriale, firma Spor City, cărora le cere – fie să facă investiţii – fie să părăsească zona.

„Aceştia au blocat zona, avem un schimb de adrese dintr-o parte în alta, este şi un litigiu acolo, cu privire la acea suprafață și la plata unor redevenţe sau taxe pe care ar fi trebui să la plătească”, a mai adăugat edilul Mihai Stepanescu.

Comentarii

comentarii