VIDEO Prăjituri, mâncăruri şi delicatese la Eco-Gastronomica ajunsă la a VI a ediţie

1Festin estetic şi gastronomic la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşita. Proiectul extraşcolar „Eco-Gastronomica”, ajuns la cea de-a 6-a ediţie, a adunat, laolaltă, standuri cu preparate culinare naturale şi sănătoase, pregătite de elevii din clasele a 10-a B şi D şi a 11-a B, special pentru a-i învăţa pe colegii lor să trăiască şi să se hrănească sănătos.
Liceenii de la Colegiu Naţional „Traian Lalescu” implicaţi în proiectul „Eco-Gastronomica” şi-au întâmpinat colegii dornici să facă primul pas spre un stil de viaţă bio cu preparate din ingrediente naturale, salate, deserturi şi sucuri de fructe preparate pe loc. Aceasta deoarece un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corectă insemana performante intelectuale sporite, susţin coordonatorii proiectului.
Obiectivul general al proiectului “Eco-Gastronomica” este conştientizarea unor obiceiuri alimentare sănătoase ale elevilor Colegiul Naţional “Traian Lalescu”, Reşita, punând astfel în practică Legea privind o alimentaţie sănătoasă în şcoli aprobată de Guvernul României în august 2008 şi promovând bunele practici din cadrul unităţii noastre de învăţământ. De asemenea, proiectul este parte organică din iniţiativă P.A.R.S (“Progres-Autenticitate-Responsabilitate-Sustenabilitate” propus de prof. Monica Giuchici ca cercetare didactică în perioada 2011-2015.
Proiectul vine în întâmpinarea nevoii elevilor de a se hrăni sănătos într-o perioadă în care depun eforturi susţinute de a învăţa, în special la trecerea de la preadolescenta spre adolescenta, respectiv a alegerii unui stil de viaţă etic şi sănătos. El răspunde necesităţii imperioase de a îndruma şi educa tânăra generaţie spre o hrană bio – izvor de dezvoltare armonioasă şi sustenabila.
Proiectul se adresează claselor V-XII, reprezentând parcursul şcolar la nivel gimnazial dar şi ciclului inferior şi superior al liceului unde elevii îşi desăvârşesc personalitatea dar şi sănătatea corporală şi mentală. De asemenea, el monitorizează un grup de 10 elevi din clasa a X-a D în efortul lor de a-şi asigura progresul şcolar în învăţământul liceal, pentru o mai bună inserţie personală şi socială într-o societate a cunoaşterii.
Banii obţinuţi din vânzarea produselor vor fi utilizaţi pentru susţinerea proiectelor viitoare.

Comentarii

comentarii