1 Mai la iarbă și grătar, dar nu oriunde și nu oricum – atenție la amenzi

De 1 Mai, intrarea este libera la Secu, pe platou. Se fac încă lucrări de amenajare acolo după atâția ani de paragină, dar se poate petrece un 1 Mai in tihna si așa. Sunt locuri pentru o pătură pe iarbă, pentru un grătar sau pentru a bate mingea și pentru a face plajă. În același timp, Primăria Municipiului Reşiţa, a stabilit trei locaţii pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi anume:

– Driglovăţul Nou: pe o suprafaţă de 8.500 mp
– Strada Caraiman: pe o suprafaţă de 3.000 mp

– Moniom: lângă terenul de fotbal de pe valea Moniomelului, în suprafaţă de 8.700 mp. Mai exact, pe drumul spre fostul poligon militar de trageri.

Primăria Municipiului Reşiţa prin Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local a finalizat amenajarea acestor locuri de picnic, fiind montate mese speciale de picnic, grătare şi pubele de gunoi.

Pe această cale, rugăm cetăţenii, care vor desfăşura activităţi de picnic în aceste zone, să păstreze în bună stare mobilierul urban şi să respecte obligaţiile prevăzute în Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Zonele sunt monitorizate video si de către de către agenții Poliției locale.

În același timp, responsabili ai Primăriei Municipiului Reşiţa au efectuat noi verificări privind stadiul lucrărilor care se efectuează la platoul Secu.

Până în prezent, au fost efectuate lucrări de amenajare în zona pontoanelor, amenajarea parcării, a spaţiilor verzi, şi acţiuni de salubrizare.

Conform discuţiilor purtate cu reprezentantul societăţii Tesseract Arh, care a concesionat platoul Secu-domnul Emil Bulboacă-, intrarea va fi liberă pentru turişti.
Platoul Secu, în suprafaţă de 45.498 mp, a fost concesionat societăţii comerciale S.C. Tesseract Arh S.R.L, toate lucrările fiind prevăzute în contractul de concesiune nr. 17958/22.11.2013.

Comentarii

comentarii