12 vagoane au deraiat lângă gara de la Cornuțel Banat VIDEO

Un tren format din 25 de vagoane de marfă, a deraiat în apropierea gării de la Cornuțel Banat. Cauza probabilă o constituie şina de cale ferată și traversele vechi. Mai exact, traversele de cale ferată sunt din lemn şi probabil că au fost montate înainte de 1989.

Un vagon este răsturnat, altele 12 au sărit doar de pe șine. Trenul este încărcat cu produse de la combinatul din Reşita. Circulaţia feroviară va fi oprită între Caransebeş şi Reşita, cel puţin câteva zile.

La faţa locului se afla mai mulţi angajaţi ai CFR-ului care încerca să se organizeze, dar majoritatea personalului este liber.  

Circulaţia trenurilor este închisă, de asemenea, la această oră şi pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord – Slatina.

Cei de la CFR menționează faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş.

  

Comentarii

comentarii