VIDEO Acțiune în forță a salvamontiștilor din zona Caransebeș – 3 turiști au fost salvați din munte

Un apel venit de la una din cabanele din zona Muntele Mic, a pus salvamontiștii din zona Caransebeș – Muntele Mic, pe jar. Mai exact, un cabanier l-a sunat pe salvamontistul Horia Cocie, comunicându-i că 3 turiști cehi cazati la cabană, nu s-au întors la bază – asta în condiția în care se apropia seara iar cei 3 erau plecați cu motoarele enduro în munte.

[youtube id=”OcvHentM5cA”]

Salvamontiștii s-au mobilizat și au pornit în căutarea celor 3 turiști și după aproximativ 3 ore de căutare, i-au descoperit pe cei 3 enduromaniști rătăciți. Tinerii porniseră dinspre Borlova spre Muntele Mic, iar la un moment dat, se pare că au încurcat traseele și au intrat în ,,Valea Rea” – o vale între munți, periculoasă din punct de vedere al traseului deosebit de accidentat. Și ca totul să fie ,,ca la carte” – motocicliștii au intrat pe albia unui râu, au stricat un motor și au dat de greu. Ba mai mult, în loc să vină spre ,,ieșire” – la drumul mare, cei trei cehi s-au afundat și mai rău în munte.

Salvamontiștii i-au recuperat pe ,,cei trei iezi cucieți” și i-au adus până la cabana unde erau cazați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Prin telefon: Horia Cocie – Salvamont Caransebes

Comentarii

comentarii