8 Martie – Ziua Femeii sărbătorită la Reșița de pensionari si de dascali VIDEO

Ziua Femeii a fost sărbătorită şi de doamnele pensionare din Reșița. La Ştrandul Atlantic, alături de ele au fost tovarășii de viață sau prietenii, dar au predominat grupurile formate din mai multe prietene. Cu alte cuvinte, fetele au fost la putere. În alt loc din oraș, la ,,Dușan și fiul”- aproape 300 de dăscălițe și dascăli din județ, au petrecut și s-au distrat pentru a sărbătorii femeia.

În primul caz, petrecerea a fost organizată de ,,Asociația Venerabilii” a pensionarilor din oraș. Cu toții, au pregătit colegelor pensionare un „8 Martie” festiv, cu o petrecere la un restaurant din oraş – locație devenită deja tradițională fiindcă acolo s-au sărbătorit și Balul Unirii și Revelionul.


Dascălii au fost răsfățați de profesoara Carmen Rugină – președinta ”Sindicatului dascălilor cărășani”. Așa cum o face de 15 ani, fiindcă această manifestare a ajuns deja la ediția a XV a, alături de colegele ei, Carmen Rugină s-a ocupat de mobilizare și organizarea unei petreceri care an de an crește calitativ și ca număr de participanți.

Peste 200 de pensionare şi pensionari au fost în sala Restaurantului Atlantic pe ringul de dans unde s-au distrat ca în tinerețe. Multor invitate li s-au adăugat și unii soți mai geloși care nu au vrut să își lase partenerele singure la dans. Doamnele au primit câte o floare şi o felicitare din partea organizatorilor.

De la petrecere nu a lipsit muzica ce le-a scos pe pensionare la dans. Meniul a fost unul de sărbătoare și a mulțumit pe toată lumea – nu au lipsit nici băuturile și nici tortul festiv.

Și fiindcă la distracție este musai să fie veselie cât mai multă, pensionarele nu s-au dat în lături de la fel de fel de dansuri. Muzică populară, muzică ușoară, vals, tango și marile succese ale deceniilor trecute sau alte piese muzicale – au scos mesenii la dans.

Cu toate că unii sunt stră-străbunici, acest lucru nu i-a împiedicat pe mulți să își amintească de anii tinereții când ,,rupeau” ringul de dans.


Într-o altă locație, câteva sute de dascăli din județ au sărbătorit femeia printr-un bal care a ajuns deja la ediția cu numărul 15.

Muzica și atmosfera bună au fost gustate din plin iar distracţia a durat până în jurul orei două când şi pe cei mai rezistenţi pensionari ,,i-au lăsat bateriile” şi au pornit fericiţi spre casele lor. Organizatorii au pus și transport la dispoziția petrecăreților. Un autobuz i-a dus pe pensionari acasă, așa că, nu au fost restricții ,,pe bază de volan sau oboseală.”

Nu același lucru s-a întâmplat în cealaltă locație, la ,,Dusan şi fiul” unde dascălii din județ s-au distrat până la ore apropiate de cântatul cocoșilor.

Comentarii

comentarii