VIDEO Statuie unicat in marime naturala a imparatesei Sissi, la Caransebes

Una dintre cele cinci statui existente în toată lumea care o înfățișează pe împărăteasa Sissi, și singura în mărime naturală, cea de la Caransebeș, va fi restaurată și redată publicului.

Municipalitatea va aloca fondurile necesare pentru ca această capodoperă a culturii mondiale să fie readusă la forma de acum 100 și mai bine de ani, atunci când a fost realizată de sculptorul maghiar Janos Horvay. „Pentru că la începutul anilor 2000 în Caransebeș a fost descoperită statuia împărătesei Sissi, statuie care în prezent este păstrată la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, am dorit ca în această primăvară să găsim soluția tehnică și financiară de a fi restaurată, astfel încât în acest an Sissi să fie repusă pe soclu și reintegrată în patrimoniul cultural al municipiului Caransebeș” adeclarat edilul Marcel Vela.
Sissi
,,Sunt doar cinci asemenea sculpturi în lume, una la Geneva, una la Budapesta, una la Viena, una în insula Corfu și cea de-a cincea, iată, la Caransebeș. Cred că ar fi bine pentru iubitorii de artă, de frumos, de istorie, de tradiție, ca Sissi să revină în Parcul Central, aici, în fața primăriei, și să fie un reper important pentru toți turiștii care trec prin Caransebeș și, evident, pentru caransebeșenii care se pot mândri cu faptul că trăiesc într-un oraș care se dezvoltă în fiecare zi, care își prețuiește moștenirea culturală și își prezintă valorile pentru a fi apreciate și respectate”, a mai precizat primarul Marcel Vela.
https://youtu.be/iOEjJ1_uhDg

Comentarii

comentarii