Târgul de Florii de la Reşiţa, o Floare de Florii, la a IX a editie VIDEO

Sute de reşiţeni au luat cu asalt Parcul Tricolorului, încă de dimineaţă fiindcă la Reşiţa a început a noua ediţie a Târgului de Flori cu oferte de primăvară în organizarea Primăriei Reșița și a Camerei Agricole a Județului Caraș Severin. Timp de două zile, oraşul s-a transformat într-unul al florilor. Producătorii de flori au umplut aleile parcului „Tricolorul“ din cel mai mare cartier al orașului, Lunca Bârzavei, cu cele mai frumoase flori, cu ornamente specifice sărbătorilor pascale, mobilier de grădină și dar au fost și vânzători cu produse de artizanat și alimentare tradiționale.

Ansamblul Folcloric Bârzava al Primăriei Reșița a prezentat un program artistic de dansuri populare din Banat.

Dacă în anii trecuți majoritatea florilor erau aduse din Olanda sau Ungaria, din acest an, a predominat producția floricolă din România, mai ales din județ, dar sunt scoase spre vânzare şi soiuri de plante ale producătorilor locali din județele învecinate: Timiș, Arad, Hunedoara și Mehedinți. Aceștia au investit în afacerea cu flori, și-au construit sere speciale iar acum se bucură de rezultatul muncii lor. Primăria Reșița a ieșit ,,la Târg” cu un număr mare și diversificat de flori de de sezon din producția proprie. De fapt, aici a fost singurul loc în care reșițenii au putut cumpăra la prețuri foarte mici plante aromatice: rozmarin, salvie, busuioc sau mentă.

Reșițenii au fost norocoși fiindcă în acest an, sărbătoarea Floriilor a căzut aproape de începutul verii, iar florile de la Târg sunt mai ieftine ca în anii trecuți. Odată cu încălzirea vremii, preţurile vor mai scădea şi mai mult. Și vremea a ţinut cu reşiţenii care au ieşit în număr mare la plimbare, dar şi pentru a cumpăra flori pentru balcoane.

In celălalt capăt al Parcului, zeci de producători agricoli și meșteri populari sau artizani, au venit cu marfa lor: de la tradiționala răchie de prună – țuica de Banat – și până la brânzeturi, mezeluri și prăjituri de casă.

Nu au lipsit meșterii artizani care au scos la vânzare rodul muncii lor de peste iarnă: de la ouă încondeiate și până la poșete din hârtie și suporturi de flori din paste făinoase. Toată lumea se declară mulțumită: comercianții că își vând marfa iar reșițenii că își pot cumpăra flori cu care să-și împodobească grădinile si balcoanele. Fiindcă azi este ultima zi a târgului, în parcul Tricolorului sunt așteptați și mai mulți reșițeni fiindcă așa cum este ,,la spartul târgului” – prețurile vor mai scădea. Târgul este deschis și azi până la ora 18.

La târg a venit și viceprimarul Ioan Crina si Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole Caras Severin. Cei doi au vorbit cu producătorii și vânzătorii de flori și produse tradiționale și au ascultat sugestiile reșițenilor care spun că ,,este bine venită o asemenea manifestare, mai ales acum la ceas de primăvară când oamenii împodobesc curțile și balcoanele cu flori, dar ar trebui organizate peste an mai multe asemenea târguri cu produse tradiționale”.
Material video in prelucrare.

Comentarii

comentarii