VIDEO Cosava Mica este in pericol – Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din Banat si din România

Vezi aici ce s-a întâmplat în luna ianuarie si de ce este in pericol Cosava Mica. http://www.romaniacurata.ro/liber-la-drujba-in-cosava-mica-700-de-hectare-de-padure-virgina-scoase-din-pix-de-pe-lista-unesco/ Confirmate de cercetatori încă din anul 2005*, pădurile virgine din România ocupă o suprafață de 218,000 hectare. Asta îneamnă că 2/3 din pădurile virgine ale europei se află in România. Guvernul României a ignorat aceast studiu însă companiile de exploatare a lemnului l-au folosit pentru a identifica zonele cu cel mai valoros lemn. Doar 10% din aceste păduri fac parte în prezent din patrimoniul UNESCO. Alte 10% sunt protejate de legislația națională, iar 80% sunt pe cale de a fi pierdute drujbelor deoarece nu exista nici o baza legală de a le proteja.

Ultima lege forestiera (2015) obligă Guvernul României să protejeze toate pădurile virgine, dar pana acum nu s-a intaplat nimic în acest sens cu excepția faptului că ultimul Peisaj Forestier Intact al Europei localizat in munții Retezat a fost pierdut, datorită tăierilor sistematice.

Coşava Mică, o pădure extraordinară de fag din munţii Semenic, devenită simbol al luptei împotriva desfințării pădurilor virgine din România, este astăzi în pericol de exploatare pentru a deveni un banal lemn de foc. Aceasta măsoară 739 de hectare şi este localizată în zona de sud-est a Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, limitrofă acestuia. Această pădure este dovada vie a felului în care pădurile de fag acopereau întreaga Europă, dupa ultima glaciațiune. În anul 2015 operatiunile de defrișare au început în zona de nord a pădurii Coşava Mică.

Romsilva, care administrează această pădure de stat, refuză să o includă în Parcul Naţional Semenic şi să o facă patrimoniu mondial UNESCO. Factor decizional este Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor unde AGENT GREEN a depus documentaţia tehnică pentru protejarea pădurii Coşava Mică.
Guvernul ignoră aceste documente, depuse încă din Februarie 2015. Până în prezent ministerul se comportă ca o marionetă a Romsilva şi ignoră demersurile pentru protejarea Coşavei Mici.

Coșava Mică devine simbolul celor 180.000 hectare de pădure virgină, care se află în pericol iminent. Haideți să le salvăm pănă nu este prea târziu.

Pentru a semna si tu acesată petiție, intră cu un clik AICI: https://www.agentgreen.ro/salvati-padurile-virgine/

Comentarii

comentarii