Tinerii italieni şi români, împreună de sărbători

nastereaOaspeți dragi în casele și inimile tinerilor elevi reșițeni de la Colegiul Național Traian Lalescu. Începând de azi și până în 30 decembrie, un grup de 19 tineri italieni însoţiți de preotul Giorgio Paolini din parohia Borgo Santa Maria Pesaro, Italia, parohie înfrăţită cu Biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița, se vor afla la Reşiţa pentru o întâlnire în cadrul proiectului ecumenic ,,Da EurHome a EurHope”.
Pe parcursul a 3 zile de activităţi religioase şi discuţii ce vor avea în vedere aspectul complex al iubirii creştine în relaţia noastră cu cei din jur şi Dumnezeu, alături de tinerii italieni, se vor afla şi 30 de elevi ai Colegiului Naţional ,,Traian Lalescu” Reşiţa, coordonaţi de Pr. Prof. Nicolae Chiosa.
Programul întâlnirii va începe vineri după-amiază, când tinerii vor participa la Taina Sfântului Maslu, urmată de o agapă frățească în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, la invitația Părintelui Protopop Petru Berbentia.
Sâmbătă, 28 decembrie, tinerii vor vizita Primăria Reșița, după care se vor afla în Caransebeş, unde se vor întâlni cu Prea Sfințitul Părinte Episcop Lucian Mic, căruia îi vor relata experienţele trăite în cadrul activităţilor pe care le-au desfăşurat în cadrul acestui proiect în ultimii 5 ani. Duminică dimineața, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Govândari, iar seara vor participa la un moment de rugăciune în Catedrala din Muncitoresc, încheind ziua în parohia Maria Zăpezii, unde vor viziona un spectacol despre Chiara Luce, o tânără italiancă canonizată pentru credinţa ei în Dumnezeu.
La această întâlnire de la final de an sunt așteptați toți cei care au fost implicați în acest proiect, dar și cei care vor să cunoască și să vadă activitățile deosebite pe care tinerii noștri speciali le desfășoară cu multă dăruire și iubire creștină.
Această întâlnire ce are loc acum, în timpul sărbătorilor de iarnă, este o ocazie specială pentru tineri de a se revedea, a fortifica legăturile de prietenie şi credinţă ce îi aduc împreună şi a păşi în continuare pe calea unităţii.

Directorul biroului de presa din cadrul proiectului, Maria Avram

Comentarii

comentarii