Sindromul oboselii cronice

oboseala cronicaIntr-o societate din ce in ce mai stresata si supusa grijiilor de tot felul, si-a facut aparitia o noua disfunctie, cunoscuta sub denumirea de ” sindromul oboselii cronice”, o problema care afecteaza in special femeile.

Ce este de fapt oboseala cronica?

Sindromul oboselii cronice este o disfunctie a sistemului nervos, iar starea de oboseala permanenta este doar unul dintre simptomele acestei afectiuni.
Cine sufera din cauza acestei boli se confrunta si cu alte simptome, cum ar fi: scaderea memoriei sau a concentrarii, dureri ale muschilor, dureri ale articulatiilor, slabiciune si lipsa de putere. Sunt posibile anumite semne de oboseala intelectuala, dificultati in vorbire si chiar dispozitie proasta, neliniste si tendinta de enervare fara un motiv serios.
Din nefericire, cele mai afectate de acest sindrom bizar sunt persoanele de sex feminin, in special cele tinere. Desigur ca nu exista o regula, astfel ca exista numeroase cazuri de oboseala cronica si in randul femeilor trecute de 40 de ani.
Astfel, acele femei care se confrunta cu stari inexplicabile ar face bine sa ia in calcul si aceasta afectiune, iar o vizita la medic este mai mult decat indicata, pentru cele care vor sa rezolve cat mai repede problema.

Care sunt cauzele acestei boli?

Dupa cum banuiesti probabil, incarcaturile de natura psiho-emotionala sau mai bine zis stresul de lunga durata si agitatia nervoasa sunt primele cauze ale acestei boli. Din pacate, in ziua de astazi tot mai multi oameni sunt implicati in activitati stresante, iar locurile de munca au devenit un adevarat calvar pentru multi dintre ei. Femeile, fiind din ce in ce mai ocupate, atat la serviciu cat si acasa, incep sa se confrunte cu simptomele acestui sindrom, devenind astfel principalele victime ale oboselii cronice.

Cum poti trata sindromul oboselii cronice?

Desigur ca exista mai multe tipuri de tratamente si tine numai de tine sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine, in caz ca suferi din cauza acestei probleme. Daca vei face o vizita unui doctor, cu siguranta vei primi o gramada de antidepresive, care te pot ajuta intr-o oarecare masura, dar din pacate poti suferi din cauza efectelor secundare.
Daca ai incredere in remediile naturale, poti incerca sunatoarea si alte antidepresive naturale, pe care le poti gasi la orice plafar, la niste preturi mai mult decat rezonabile. De asemenea, este important sa ai o viata echilibrata si o dieta in care sa abunde fructele si legumele. Exercitiile fizice si miscarea sunt alte doua secrete pentru o viata sanatoasa si fericita.
Cine se confrunta cu sindromul oboselii cronice, trebuie sa tina minte ca aceasta este o boala cat se poate de serioasa, iar daca nu se iau masuri la timpul potrivit, situatia se poate agrava.

Comentarii

comentarii