A murit Petru Fuchs! Petre s-a înălţat într-un alt spaţiu virtual

Petru Fuchs, cel mai iubit şi cel mai incomod dintre internauţi, fotoreporter sportiv, pasionat de sport şi împătimit de viaţă, a murit aseară într-un spital din Timişoara, la vârsta de 69 de ani. În ultimii ani, de când o boală incurabilă l-a ţintuit într-un scaun cu rotile, Petru Fuchs s-a remarcat în mediile online prin comentariile sale acide, prin umorul său fabulos, prin informaţiile sale pe care le oferea cu promptitudine şi generozitate, desprinse din actualitate ori din istoria mai mult sau mai puţin cunoscută a sportului, a vieţii economice şi sociale din ţară, dar, mai ales din Reşiţa şi Banat.

Petru Fuchs a absolvit Politehnica din Timişoara, a fost inginer în UCM Reşiţa, însă şi-a găsit consacrarea în activitatea de fotoreporter sportiv, în anii de glorie ai echipei de fotbal CSM Reşiţa (Metalul Reşiţa), în deceniile ’70, ’80 şi ’90 din secolul trecut. După pensionare, măcinat de boală, s-a retras în liniştea căminului, însă, apariţia şi dezvoltarea internetului, ale cărui taine le-a deprins la o vârstă înaintată, i-au permis să participe activ la viaţa socială, spiritul său viu şi inteligenţa sclipitoare manifestându-se din plin în spaţiul virtual. Nu este o exagerare dacă spunem că Petru Fuchs, în ultimii ani, şi-a „risipit” opera în spaţiul online, risipă de care ne-am bucurat cu toţii, prieteni reali sau virtuali.

Petru Fuchs citea enorm, citea tot ce se scrie în presa online cărăşeană, „simţea enorm şi vedea monstruos”, punctând cu vervă şi aciditate informaţiile din presă, comentând şi „cârcotind” cu nerv şi umor la tot ce i se părea aberant, prostesc, banal sau fals.

Redactia infocs.ro transmite sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

 

Citeste restul materialului scris de Matei Mircioane de la argument-cs.ro accesand link-ul de mai jos

– See more at: http://www.argument-cs.ro/content/petru-fuchs-s-a-%C3%AEn%C4%83l%C5%A3at-%C3%AEntr-un-alt-spa%C5%A3iu-virtual#sthash.YjOLV4pj.dpuf

Comentarii

comentarii