A plecat la ceruri Părintele AUREL – SILVIU BENDARIU! Dumnezeu sa-l ierte!

Cu profundă speranța în Învierea cea de pe urmă, aducem la cunoștința tuturora trecerea la Casa Tatălui Ceresc a Reverendissimului Părinte AUREL – SILVIU BENDARIU – Protopop Onorific, paroh al Bisericii Romane Unite, Greco – Catolică din Doman.

Născut la 23 mai 1949 la Reșița, Caraș – Severin din părinții Aurel și Dolores Bendariu, a urmat studiile universitare la Institutul Teologic Ortodox de grad universitar din Sibiu, fiind hirotonit la 29 februarie 1976.

Părintele Aurel Silviu Bendariu a activat în parohiile Dognecea, Doman și Reșița.
În anul 2011 trece împreună cu Biserica și comunitatea la Biserica Romană Unită, Greco-Catolica.
În semn de prețuire pentru întreaga activitate pastorală primește titlul clerical de Iconom Stavrofor și Protopop Onorific.
În timpul activității pastorale de 43 ani în slujba lui Dumnezeu și a Bisericii, Reverendissimul Părinte Aurel Bendariu a inițiat lucrări de renovare, pictarea la Bisericile din Dognecea, Doman (sat).
Încununarea unei vieți profund religioase a fost construirea Bisericii și a Altarului de vară de lângă Cartierul Doman, pe care le-a donat Episcopiei Române Unite, Greco – Catolică Lugoj.

A fost un preot iubit de întreaga comunitate, care întotdeauna avea o vorbă dulce și un sfat creștinesc pentru fiecare credincios.
Pe patul suferinței se gândea la planurile de viitor, respectiv construirea noii Biserici din Reșița, construirea Grotei Preacuratei Fecioare Maria de la Doman.

A fost întărit cu Sfintele Sacramente de Pr. Jurca Eugen la Spitalul Județean din Timișoara.
După 43 ani de slujire merge în Împărăția lui Dumnezeu pentru a primi răsplata bine meritată.
Părinte drag, vă mulțumim pentru iubirea și dăruirea necondiționată, cât și pentru sfaturile pe care ni le dădeați întotdeauna.

Vă promitem că vom continua cu aceeaşi fervoare toate proiectele Bisericii noastre! Bunul Dumnezeu să vă dăruiască odihna cea veșnică întru Împărăția Sa!

Mihele Bogdan Andrei

Comentarii

comentarii