Acuzatii deosebit de grave din partea GEC Nera – Sârbii continuă și în acest an să fure arbori de pe malul românesc al Nerei . Cine sunt complicii din România? VIDEO

Grupul Ecologic de Colaborare Nera (GEC NERA); organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit (detalii pe www.gecnera.ro ); a fost sesizată de către ONG-urile din Serbia, cu care colaborează pentru monitorizarea conservării patrimoniului natural de pe cursul râului Nera, că în perioada 26-27 noiembrie a.c de pe malul românesc al râului, în zona localității Pârneaura, au fost tăiați și transportați în Serbia arbori cu un volum total de cca 100 mc.

Informațiile au fost confirmate și de inspectorul silvic al zonei din Bela Crkva, unul dintre autori este arestat în momentul de față iar o anchetă a poliției sârbe este în desfășurare. Mai multe informații pe https://www.facebook.com/bcnovosti/videos/249334566523985 , https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=1411116249137111&attachment_id=1319276401756633&message_id=mid.%24cAAVZlCWO-Vt8O4zYrF2CkeNIs7O4 ,

și  în fișierele atașate.

Dacă informațiile se confirmă, o asemenea cantitate de lemn nu ar fi putut fi sustrasă și trecută frontiera în Serbia fără să existe complici și pe malul românesc.

Deocamdată  în România din partea Poliției de Frontieră, din partea Administrației Bazinale de Apă Banat Timișoara și Primăriei Socol care sunt posibili administratori ai terenului de pe care s-au tăiat copacii, și din partea Gărzii Forestiere Timișoara care este autoritate de Cod Silvic, nu pare a se fi întâmplat nimic.

Sperăm ca în perioada următoare să primim mai multe informații în legătură cu ancheta care se realizează în România, în cazul în care o astfel de anchetă a fost demarată. La rândul nostru vom reveni cu documente oficiale din anchetă atunci când ele vor fi date publicității în Serbia.

Comentarii

comentarii