Alimentul banal care te ajută să scapi de rugină – cartoful

cartof tigaieChiar si tigaile de fonta pe care le intretii si le cureti cu atentie mai pot capata cate un pic de rugina din cand in cand. Cum faci sa scapi de aspectul neplacut al ruginei de pe oale, tigai si cutite? Noi stim un truc simplu de tot. Implica doar un cartof. Atat.

Pentru a curata rugina cu ajutorul cartofului trebuie sa il tai pe acesta pe jumatate, pe lung sau pe lat, in functie de marimea suprafetei pe care vrei sa il folosesti. Inmoaie partea interioara a cartofului in detergent de vase ori in bicarbonat de sodiu si foloseste-o pentru a freca bine rugina. Nu va fi usor, dar va da roade!
Atunci cand capatul cartofului se inmoaie, taie-l si inmoaie-l din nou in detergent sau bicarbonat. Repeta procedeul pana cand scapi in totalitate de rugina.
Trucul cu cartoful este la indemana oricui si foarte usor de pus in practica. In plus, nu este deloc toxic! Poti folosi acest procedeu cu incredere pentru a curata orice ustensila de bucatarie pe care ai observat ca a aparut rugina.
Tu ce alte trucuri asemanatoare mai cunosti?

Comentarii

comentarii

6 thoughts on “Alimentul banal care te ajută să scapi de rugină – cartoful

  1. FONTA este materialul ECO din care se realizeaza ceaunul, tavile si tigaile care le poti lasa mostenire si se gateste altfel. Mancarea capata un gust deosebit. Nu este vorba de o tigaie ordinara teflonata sau un inox de proasta calitate. Iar sfatul este grozav.

  2. Tigaia care a ruginit se curata. apoi se incinge bine la foc si se toarna in ea grasime care va fi lasata sa se arda. Operatia se repeta pana cand pe tigaie se formeaza un strat de carbon. Ca ultim strat, tot prin ardere la foc, tigaia se poate unge cu suc de ceapa care va da carbonului ars tente alabastrui. Tigaia nu va mai rugini si va deveni antiaderenta.

  3. Tigaile de fonta se curata usor si bine cu sare grunjoasa apoi cu ulei. Stratul de ulei nu lasa fonta sa rugineasca.

Comments are closed.