Alunecări de teren în Caras Severin – O casă în pericol şi un drum național blocat VIDEO

Sâmbătă în jurul orei 14, s-a produs o alunecare de teren pe DN 58B, între Coltan şi Moniom, în urma căreia s-a blocat drumul care leagă Reșița de Timișoara. Locul este cunoscut ca fiind cu probleme, mai ales când urmează perioade de dezgheţ după ierni grele cu zăpadă multă.

La faţa locului a acţionat mai multe echipaje de la SDN, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşita şi echipaj de la serviciul rutier al IPJ. Din fericire, nu sunt victime.

După aproximativ 3 ore, – timp în care s-a acţionat cu utilaje, DN 58B, Reșița – Timișoara, a fost deblocat pe o bandă de circulaţie -cea de lângă râul Bârzava. La această oră, până ce versantul va fi consolidat, în locul respectiv se circulă doar pe o bandă. Drumarii lucrează pentru deblocarea drumului în totalitate. La fata locului a fost prezent prefectul judetului Caras Severin, Matei Lupu. Acesta a intervenit personal si a solicitat sprijin de la o societate comerciala din apropiere care se ocupă cu exploatarea unei cariere de piatră. Două utilaje au sosit la fața locului și au intervenit pentru degajarea carosabilului de pietre, bolovani și copaci.

Poliţiştii de la Serviciul rutier din cadrul IPJ s-au organizat fârte bine şi prin două filtre la ieșirile din Bocșa, Reșița și din Moniom, au informat șoferii de eveniment. Mulți dintre conducătorii auto au făcut cale întoarsă și au plecat spre Timișoara prin Crucea Dognecei prin Ocna de Fier sau prin Soceni – Ezeriș. – Lugoj. Nu au fost semnalate coloane de mașini – așa cum se întâmplă de obicei la asemenea evenimente.

Probleme au fost și în oraşul Oraviţa, pe str. Ciclovei. Aici s-a mai produs o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 20 m, care pune în pericol o casă. Casa este locuită de o familie formată din 3 persoane, doi adulţi şi 1 copil, care s-au mutat într-un alt imobil. În acest moment, reprezentanţi ai Primăriei Oraviţa şi pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa efectuează o recunoaştere la faţa locului și caută cele mai bune soluții pentru a rezolva situația.

Lorena Ion, viceprimarul localităţii Oraviţa, spune că zona a fost imediat izolată. „Am trimis raport către toate autorităţile competente şi aşteptăm ca în orele următoare să vină un expert pentru a lua o decizie corectă în cazul acesta“, a precizat Lorena Ion. Zidul de susţinere prăduşit a fost ridicat în 1995, dar după primele evaluări se pare că acesta nu a fost realizat corespunzător.

Comentarii

comentarii