Aproape 20 de milioane de lei pentru consolidarea, restaurarea, conservarea şi protecţia Cetăţii Ladislau din comuna Coronini

Cetatea Ladislau este o fortificaţie medievală, ridicată de împăratul Sigismund de Luxemburg şi pusă sub patronajul sfântului Ladislau. Ulterior, a fost încredinţată cavalerilor teutoni. Cetatea este monument istoric, dar se află într-o stare avansată de degradare.

Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), marţi, ministrul Sevil Shhaideh a semnat, marţi, contractul de finanţare pentru reabilitarea Cetăţii Ladislau, din judeţul Caraş-Severin.

Proiectul are în vedere consolidarea, restaurarea, conservarea şi protecţia cetăţii medievale situate în comuna Coronini, dar şi refuncţionalizarea spaţiilor existente, reamenajarea Turnul 3 de sud-vest, conservarea zidurilor şi turnurilor cetăţii cu asize de piatră. În plus, se vor amenaja platforme şi pasarele, se va construi un corp anexă, se vor realiza instalaţii electrice şi sanitare, precum şi iluminat arhitectural şi ambiental, se va amenaja incinta sitului şi se vor realiza alei pietonale.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 44 de luni, valoarea totală a investiţiei fiind de 19.851.860,74 de lei, din care 19.348.458,15 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului) reprezintă finanţarea nerambursabilă alocată de MDRAPFE – AM POR. După finalizare, autorităţile locale estimează includerea cetăţii în circuitul turistic (cu minimum 750 de vizitatori pe an).

Comentarii

comentarii