VIDEO Aproape 3 milioane de euro pentru Spitalul Judetean

Aparatură și dotări în valoare de aproape 2.800.000 euro pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Printr-un proiect transfrontalier ”România-Serbia inițiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră – îmbunătățirea diagnosticării și tratamentul tumorilor maligne” Spitalul Județean de Urgență din Reșița obține o sumă de aproape 2.800.000 euro pentru dotarea cu aparatură medicală. Directorul spitalului, Dumitru Secășan a precizat că intenționează dotarea cu aparatură a ”zonelor slabe” din spital, precum Centrul de Imagistică, prin achiziția unui aparat Roentgen, dar și achiziția a două ambulanțe, De asemenea, banii vor fi folosiți și pentru dezvoltarea secțiilor de Pneumologie, Bronhologie, Urologie, Chirurgie, Hematologie, Oncologie, Dermato-Venerologie.

”Toate aceste aparate pe care le aducem au fost (obținute) printr-o gândire a Spitalului Județean în posibilitatea ca acest proiect să treacă fiindcă proiectul, din punctul de vedere al partenerilor sărbi are o componentă mai mult patrimonială și de organizare și transmitere a informației spre spitale. Cercetarea în această boală o face Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara prin faptul că el este deja dotat cu anumite aparate, datorită unui alt proiect și asigură diagnosticul patologiei oncologice până la nivel genetic și celular”, a mai spus managerul Spitalului Județean.

Parteneri în proiectul transfrontalier strategic sunt: Centrul de Sănătate Pozarevac, Serbia – lider de proiect, Ministerul Sănătății din Republica Serbia, Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” – ONCOGEN, Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Reșița.
Consiliul Județean Caraș-Severin asigură cofinanțarea de 2% din sumă și cash flow-ul pentru aceasta.

Comentarii

comentarii