Atenție pe cine băgați în casă că vă lasă cu sertarul gol

slugaEste binecunoscut faptul că la sate, își duc traiul unii semeni ai noștrii năpăstuiți de soartă veniți de prin alte colțuri ale țării. În general sunt bărbați – majoritatea trecuți de 30 de ani și sunt angajați pe post de ,,slugă” în gospodăriile sătenilor. ,,Contractul” este foarte simplu: sluga face de toate, cu predilecție păscutul animalelor- iar gazda îi asigură haine, loc de dormit, mâncare, băutură și țigări. În unele cazuri se acordă și o plată, dar care de obicei este în sumă fixă ce se plătește odată pe an sau pe trimestru. Și uite așa, fiecare își rezolvă problema: gazda are forță de muncă iar sluga duce un trai decent. Adevărul este că de cele mai multe ori, între cele două părți se dezvoltă relații de prietenie – slga ajungând să fie considerat membru al familiei. Mai trebuie spus că mai sunt și cazuri în care sluga este un bețivan notoriu sau un leneș de primă clasă și atunci este expediat cu rapiditate din sat. Dar, din păcate, mai sunt și altfel de cazuri ca cel de mai jos.
În data de vinerea trecută, în jurul orei 15, lucrătorii Postului de Poliţie Ticvaniul Mare au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112, de către N. AUREL de 56 ani din Ticvaniul Mare, cu privire la faptul că în perioada 09 – 10.01.2014, i-a fost furată din locuinţă suma de 2200 euro.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare care a stabilit faptul că în data de 09.01.2014, gazda şi familia acestuia, au fost plecați din localoitate iar cînd au revenit, au observat că R. CONSTANTIN de 54 ani, din comuna Lazuri, judeţul Satu Mare- cel care îl ajuta la diferite treburi gospodăreşti (sluga), nu mai era de găsit. Având o presimțire, omul a mers la locul în care își ținea banii observând că a dispărut şi suma de 2200 euro.
Polițiștii au intrat în alertă, au început cercetările și verificările și astfel l-au găsit pe R. CONSTANTIN, la Reşiţa în zona Gării de Sud. Luat la întrebări de polițiști, fugarul a scos din bunzunar suma de 1900 euro şi 410 lei. Cu alte cuvinte, Costică nu apucase să ,,spargă” decât vreo 200 de euro.
În cauză se efectuează cercetări faţă de R. CONSTANTIN pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Comentarii

comentarii