Azi gatim ceva de sezon si usor: Dovlecei pane cu sos de usturoi

Ingrediente:

un dovlecel potrivit de mare
un ou
4-5 linguri faina
4-5  linguri pesmet
branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
sare, piper,vegeta
marar
patrunjel
ulei pentru prajit
Pentru sos:2-3 catei de usturoi
o rosie
un strop de ulei
sare

Preparare:

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
si il taiem in felii mai groase.Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
mai intai prin faina apoi prin ou apoi
prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea…incingem
uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se  scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos :
Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de  ulei  si frecam bine cu o lingurita.
Cand s-a albit il amestecam si cu rosia  data pe razatoare.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments