Biserica greco-catolică din Banat, alături de familiile greu încercate

Buna dimineata! Va trimit un articol, daca doriti sa-l publicati. De asemenea va trimit si mesajul de condoleante al Preafericitului Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice.

Nefastul eveniment, produs la București, în seara zilei de 30 octombrie, în urma căruia 30 de tineri au murit iar peste 140 au fost grav răniți, trezește în sufletele noastre compasiune și durere vie pentru familiile îndoliate și pentru cei răniți. Cu prilejul acestui tragic eveniment, Guvernul României a decretat 3 zile de doliu național. Biserica Română Unită, Greco-Catolică s-a unit în rugăciune, încă din seara acelui eveniment.

Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite, Greco-Catolică, a transmis un profund mesaj de condoleanțe și de solidaritate către familiile celor decedați și a celor răniți. Profund marcați de soarta nefastă a acestor tineri, Parohia Greco-Catolică Reșița și Asociația Generală a Românilor Uniți, Greco-Catolici Resița, se unesc în rugăciune și solidaritate pentru sufletele celor decedați și pentru cei aflați pe patul de suferința. În semn de doliu și de compasiune, pe frontispiciul bisericii stă arborat steagul de doliu.

Bunul Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Sfinte să dăruiască odihnă veșnică sufletelor celor decedați, să întărească familiile îndoliate, iar celor aflați pe patul de suferință să le dăruiască tămăduirea trupului și a sufletului.

12200957_990965227629928_413755494_n
Familiilor îndoliate,
Celor răniți,
Tuturor oamenilor de bună învoire,

Cu cutremur și durere în suflet am aflat prin mijloacele mass-media despre devastantul incendiu produs în seara zilei de vineri 30 octombrie 2015 la București, în care multe suflete tinere s-au reîntors la Casa Tatălui ceresc, iar altele se află în mari suferințe.

Pe toți cei suferinzi din cauza acestei tragedii îi asigurăm de rugăciunea noastră și de tot gândul cel bun. Pe cei răposați îi încredințăm dragostei pline de îndurare a lui Dumnezeu, și cerem de la Părintele luminilor mângâiere, tărie și vindecare peste familiile îndoliate și peste toți cei care au fost loviți de această catastrofă.

În numele episcopilor, preoților, călugărilor și călugărițelor și al credincioșilor greco-catolici din România, nădăjduind în lumina Învierii Mântuitorului, transmitem tuturor familiilor îndoliate cele mai sincere condoleanțe, în speranța vindecării sufletești și trupești a celor răniți, mulțumind tuturor celor care se ostenesc pentru salvarea lor, și asigurându-Vă pe toți de unirea întru rugăciune.

+ Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

A consemnat, Mihele Bogdan Andrei Președinte AGRU Reșița

Comentarii

comentarii