CulinareMonden

Că tot ne pregătim de sărbători- Ce vinuri sa duci la o petrecere sau la masă

O modalitate simpla de a face o impresie buna ca musafir este sa duci o sticla de vin. Un astfel de gest da dovada de amabilitate si este intotdeauna apreciat. Daca vrei insa sa faci pasul urmator, alege un vin care sa fie pe placul gazdei. Exista mai multe modalitati de a descoperi ce vinuri sa duci la o petrecere.

Pentru a alege cel mai bun vin de oferit gazdei, afla ce fel de mancaruri obisnuieste sa gateasca aceasta sau intereseaza-te care este meniul. O gazda care apreciaza branzeturile frantuzesti, de exemplu, se va bucura sa primeasca o sticla de Chianti. O gazda care adora fructele de mare va primi cu mare placere un Chardonnay.

Vin Chardonnay

Chardonnay este un vin alb, usor acid, potrivit pentru a fi servit impreuna cu feluri principale satioase precum tocanitele, pastele sau piureul de cartofi. Vinul curata bolta palatina, iar aroma lui este usoara si placuta. Vinul alb este recomandat si pentru fructele de mare.

Vin Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este un vin rosu cu o aroma pregnanta. Acest vin se potriveste cu deserturile facute din ciocolata neagra. Amareala bucatilor de ciocolata pune in valoare buchetul acestui vin.

Vin Pinot Noir

Pinot Noir este considerat un vin elegant si constituie intotdeauna un cadou inspirat de oferit gazdei cand primesti o invitatie la masa festiva sau la petrecere. Acest vin rosu este servit cu mancaruri din carne de pasare, somon sau ciuperci.

Vin Chianti

Vinul Chianti este un vin rafinat, rubiniu, cu o aroma intensa. Acest tip de vin este potrivit atat la paste, cat si la branzeturi. Chianti poate fi servit si la felurile principale pe baza de carne rosie.

Vin Merlot

Daca stii ca gazda ta prefera vinurile seci, alege un Merlot. Acest vin sec rosu are un buchet deosebit, cu arome de trandafir. Vinul se poate servi cu vanat, la paste sau cu diverse branzeturi.

Bordeaux

Un vin Bordeaux roze, sec, este Calvet Bordeaux. Acest tip de vin roze cu note florale si fructate are un gust proaspat si armonios. Il poti oferi cadou pentru a fi servit pe post de aperitiv sau impreuna cu orez si carne alba.

 

acasa.ro

 

Comentarii

comentarii