Caltaboși de casă ca în Banat – Rețeta urbană, ca la bloc VIDEO

În cazul în care doriți să aveți propriile preparate și nu le cumpărați de la Mona Lisa – fiindcă au produse făcute în fabrica proprie, proaspete și pe gustul fiecăruia – puteți să-i preparați acasă. Prețul organelor de porc, este unul accesibil pentru orice buzunar. La Mona Lisa găsiți cap de porc, șorici, inima, rinichi, ficat, șlung, splină, intestine (mațe crețe) și ficat. Toate proaspete. Tot de acolo puteți cumpăra și condimentele ce vă plac.

Caltaboşii se fac din cap de porc, slănina, șorici, organele porcului şi condimente: sare, piper, coriandru, ienibahar, cimbru, maghiran, rozmarin. Mai adaugă ceapă prăjită bine şi usturoi. Carnea se fierbe, se curăţă de pe oase, se dă prin mașina de carne prin sita cu ochiurile cele mai mari. Se amestecă bine, se pun condimente. Se folosește zeama în care au fiert la frământat, apoi se umplu mațele. Nu prea tare – compoziția să nu fie îndesată.

Se pun la fiert în zeama clocotită în care am fiert organele și se lasă câteva minute până s-a fiert membrana. Dacă trebuie si caltaboșii ,,fac burtă” – adică se umflă membrana pe alocuri, atunci se înțeapă ,,mațul,, cu un ac pentru a elimina aerul sau grăsimea topită. Se scot cu grijă și se pun în apă rece. Apoi se scot și se pun la rece pe o masă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Caltaboși de casă ca în Banat – Rețeta urbană, ca la bloc VIDEO

  1. In Banat sunt carnati d-ai albi, nu caltabosi. Daca nu esti banatean, nu mai poci limba banateneasca.
    In concluzie, „caltabosi din Banat” nu exista. Caltabosi exista doar la rumani, la banateni nu.

Comments are closed.