Carnea de miel – la fel ca anul trecut – 25 de lei kilogramul

S-au deschis centrele temporare de sacrificare a mieilor pentru Sărbătorile Pascale. Singurul astfel de centru din Reșița se află în Piața de Sud, iar în județ au mai fost deschise 3 centre. Prețul unui kilogram de carne se învârte în jurul sumei de 25 de lei. Însă totul este negociabil, spun comercianții, care se plâng că anul acesta vânzările merg foarte prost.

La nivelul județului Caraș-Severin funcționează un singur abator autorizat sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, la Berzovia, iar în anumite cazuri, sacrificarea mieilor se realizează şi în locurile organizate în condiţiile legii şi amenajate temporar, având în vedere că se apropie sărbătorile pascale. Un astfel de centru se află la Reșița, în Piața de Sud, unde câțiva crescători de miei au venit cu marfă proaspătă.

Centrul este autorizat DSV, iar acolo se află în permanență un medic veterinar, care atestă calitatea cărnii. Clienții au început timid să dea târcoale micului abator impovizat, semn că încă nu sunt mulțumiți de prețuri. La rândul lor, crescătorii de animale sunt pregătiți să negocieze.

Până acum, 4 astfel de centre de tăiere au fost autorizate temporar în județul Caraș-Severin: în Piaţa Reşiţa Sud, la Caransebeş, Oraviţa şi Bocşa. Acestea vor funcționa până pe 3 mai, între orele 7:00 și 17:00, au anunțat reprezentanții DSV Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii