Casa de Pensii din județului Caraș-Severin vrea ”casă” nouă în 2017

Președintele Casei Județene de Pensii, Dorin Brăilă, speră ca în acest an situația spațiului pentru documentele pe care instituția sa le deține și care este deficitar, să poată fi rezolvată. Miile de dosare sunt împărțite în diverse locuri deoarece în actualul spațiu nu există suficient loc pentru toate documentele. Instituția se confruntă de câțiva ani cu această lipsă de spațiu.

”Sperăm să se rezolve situația privind achiziționarea unui spațiu pentru a ne desfășura, având în vedere că noi avem 87 de mii de prestații sociale acordate, numai pensii în județul Caraș-Severin, iar aceste dosare sunt active, iar ele, vă dați seama, ca și cantitate, după ce decedează omul noi trebuie să le mai ținem în arhivă încă 30 de ani, numai aceste dosare de pensii. Dar avem și alte documente și avem nevoie de o arhivă foarte mare”, a spus Dorin Brăilă.

În prezent, din lipsă de spațiu, o parte din arhiva Casei de Pensii se află la Doman ceea ce îngreunează munca celor de la ghișee atunci când se cer informații de către cei interesați.

Inclusiv audiențele la șeful Casei de Pensii se țin cu ”dosarul pe masă” în care se află informațiile și documentele necesare, de cele mai multe ori aceste dosare aflându-se în arhivă, o arhivă împrăștiată din lipsă de spațiu.

”Am solicitat spațiul, la București. Urmează discuțiile. De doi ani de zile am tot trimis oferte de spații. Urmează acum să vedem. E prevăzut și în buget, că se face proiecție de buget, fiecare instituție face un proiect de buget, îl trimite la Casa Națională și toate aceste proiecte sunt prevăzute în bugetul consolidat de stat pe anul 2017 și dacă sunt prevăzute sperăm să ni se acorde dreptul să achiziționăm acest spațiu”, a mai spus șeful Casei de Pensii din județ.

 

Comentarii

comentarii