Ce gatim azi repede si bun pentru a nu face cald in casa ? Paste cu somon afumat si rucola

Ingrediente:

200 g paste
200 g somon afumat sau peste afumat
4 căței de usturoi
10 roșii cherry
o mână de frunze de rucola sau salata verde
100 ml vin alb sec
oregano
1 lingură ulei de măsline
piper negru
sare pentru apa în care fierb pastele
Preparare:

etapa 1
Se pun pastele la fiert în apa cu sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

etapa 2
Se pune uleiul la încins, împreună cu usturoiul zdrobit, se lasă câteva minute la foc mic amestecând, fără să se prăjească.

etapa 3
Se adaugă somonul tăiat fâșii, nu prea mici.

etapa 4
Se amestecă un minut și se adaugă rosiile cherry tăiate în sferturi.

etapa 5
Se amestecă câteva minute, se dă focul mare și se adaugă vinul. Se lasă să scadă sosul și se adaugă pastele fierte, rucola, piper, oregano, și cateva linguri din apa în care au fiert pastele. Eu nu am mai pus sare, era destul de sărat somonul.

etapa 6
Se lasă puțin la foc mediu amestecând în continuare pentru a se combina aromele…
…Si se servesc fierbinți, cu parmezan deasupra și un vin alb sec.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments