Ce gătim la mijloc de săptămână ? Sufleu de legume cu jambon

Culinare

Ingrediente:

* 1 kg cartofi,
* 1 conopida mica,
* 450 gr broccolli congelat,
* 600 ml lapte,
* 6 oua,
* 200 gr cascaval,
* 150 gr branza de vaca,
* 2 linguri patrunjel tocat,
* 1 lingura hrean din borcan,
* 1 lingurita verdeturi italiene,
* sare,piper,
* 200 gr jambon(sau sunca presata,muschi file),
* 4rosii cherry

Preparare:

Se curata cartofii si se taie felii.Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10minute,din momentul in care incep sa fiarba cartofii.

Se despart buchetele conopida.

Scoatem broccolli din congelator.

Scoatem cartofii din apa si ii punem la scurs intr-o sita.Punem in apa ramasa broccolli si conopida si lasam sa fiarba 5minute.Se scot si se lasa la scurs.

Se taie cubulete jambonul.

Radem cascavalul si telemeaua.

Separam galbenusurile de albusuri.Batem spuma cu un praf de sare,albusurile.Adaugam galbenusurile,sare,piper,patrunjelul,verdeturile.Punem branza rasa si jumatate din cascaval.

Se unge o forma termorezistenta cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se pun cartofii,conopida,broccolli si jambonul si desupra se toarna compozitia de oua batute.Se presara restul de cascaval,se pun rosiile taiate in doua si se da la cuptorul preincalzit 50minute,pana compozitia se rumeneste frumos.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments