Ceva delicios și foarte gustos: Ficat de pui cu pilaf de orez

orez cu ficateiIngrediente:
ficatei de pui- la 4 persoane ajunge o punga de jum de kg
ceapa, usturoi, rosii proaspete, ulei, o linguriță unt solid, piper,sare, o foaie dafin
pătrunjel verde- toate în proporțiile dorite de dv.

pentru orezul cu legume folosim:

200 g de orez, 600 mll supa facuta din vegeta sau gnorr, legume tocte: morcov,patrunjel,telina,pastarnac, o mana de boabe de mazare, un ardei verde si unul rosu- mai mici, o mana de fasole verde, 3-4 ciuperci, un fir de praz (dacă le aveti pe astea), o ceapa mare, verdeata,  ulei, sare, piper.
Ficateii ii curățăm. În uleiul incins dinstuim un pic ceapa si usturoiul- imediat punem si ficateii, lăsăm la capac 5 minute,  adaugam rosiile fără pielițe și seminte. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. La final adaugam pătrunjel verde tocat, o linguriță de unt și sare după gust. Se pune repede capacul ca să lase sos.

Pentru orezul cu legume:
În uleiul încins punem ceapa și o dinstuim până la sticlos. Punem și orezul și-l lăsăm să devină translucid. Punem restul de legume, supa din vegeta fierbinte, lăsăm cam 25 de minute, amestecăm din când în când să nu se lipeasca. Nu se întâmplă asta dacă cratița are fundul și pereții groși. Aruncăm peste verdeața, oprim focul și  acoperim etanș cu capacul. Nu umblăm acolo o jumătate de oră.
Apoi luăm o formă de orez pe care eu am facut-o dintr-o conservă de fasole cu costiță la care am tăiat ambele capace, formăm calupul de orez pe o farfurie caldă, peste- punem sos iar de jur împrejur așezăm ficățeii. Ornăm cu frunze de pătrunjel și felii de ardei roșu sau gogoșar.
Merge foarte bine si cu o slată de roșii cu ceapă, pe lângă.

 

Comentarii

comentarii