Ceva delicios și foarte gustos: Ficat de pui cu pilaf de orez
Ingrediente:
ficatei de pui- la 4 persoane ajunge o punga de jum de kg
ceapa, usturoi, rosii proaspete, ulei, o linguriță unt solid, piper,sare, o foaie dafin
pătrunjel verde- toate în proporțiile dorite de dv.
pentru orezul cu legume folosim:
200 g de orez, 600 mll supa facuta din vegeta sau gnorr, legume tocte: morcov,patrunjel,telina,pastarnac, o mana de boabe de mazare, un ardei verde si unul rosu- mai mici, o mana de fasole verde, 3-4 ciuperci, un fir de praz (dacă le aveti pe astea), o ceapa mare, verdeata, ulei, sare, piper.
Ficateii ii curățăm. În uleiul incins dinstuim un pic ceapa si usturoiul- imediat punem si ficateii, lăsăm la capac 5 minute, adaugam rosiile fără pielițe și seminte. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. La final adaugam pătrunjel verde tocat, o linguriță de unt și sare după gust. Se pune repede capacul ca să lase sos.