Ceva gustos, usor, ieftin si rapid: Mini gogosi cu Nutella

O reteta pe care o poti face usor si rapid cand ai pofta de ceva dulce: mini gogosi cu nutella. Sunt foarte delicioase, cu o crusta de zahar si umplutura de ciocolata ce se topeste, un desert potrivit pentru orice ocazie. Vei avea nevoie de o forma de briose si putina rabdare, dar rezultatul final este pe masura.

gogosi
Ingrediente (pentru 24 de mini gogosi)

230 g unt nesarat, 80 ml lapte integral, un ou intreg si un galbenus de ou, o lingurita de esenta de vanilie, 180 g faina, doua lingurite de praf de copt, 250 g zahar, 4 linguri de Nutella, un praf de sare

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade si pregateste o forma de briose, unge cu doua linguri de unt. Pentru o masura extra de precautie, poti sa tapetezi cu faina. Topeste jumatate din cantitatea de unt la foc mediu, dar ai grija sa nu arda, trebuie doar sa isi schimbe culoarea (spre maroniu). Nu lasa pe aragaz mai mult de 5 minute. Lasa la racit pana cand pregatesti celelalte etape.

Amesteca cu un tel laptele, un ou intreg, un galbenus de ou si esenta de vanilie, apoi toarna untul caldut putin cate putin. Nu te grabi la acest pas. Intr-un bol separat, pune faina, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare. Apoi, folosind o lingura de lemn, combina toate ingredientele intr-un vas incapator, fara sa se formeze cocoloase.

Cu o lingurita, pune aluatul astfel obtinut in forma de briose, dar nu o umple (gogosile se vor umfla). Adauga jumatate de lingurita de Nutella in centru, apoi inca o lingurita de aluat. Trebuie sa te asiguri ca Nutella nu atinge marginile si ca aceasta crema este acoperita complet de stratul de deasupra.

Lasa la cuptor 10-12 minute, pana cand mini gogosile devin ferme si aurii. Lasa in forma 5 minute (dar nu mai mult, pentru ca se vor lipi) pana cand se racesc usor, foloseste un cutit pentru a desprinde de pe margini.

Prin aceeasi metoda, topeste restul de unt ramas si lasa-l la racit timp de 5 minute inainte de a-l transfera intr-un bol termorezistent. Intr-un alt vas, presara zaharul ramas. Tavaleste mini gogosile prin unt si apoi prin zahar.

Desertul este foarte bun cald, cand Nutella se topeste, dar poti savura mini gogosile si cand se racesc.

Vezi si alte retete si lucruri interesante AICI: http://www.curademiere.ro/mini-gogosi-cu-nutella/

Comments

comments

Powered by Facebook Comments