Chebutiu rămâne mai departe la pușcărie, judecatorii au spus ,,pass” cererii de eliberare

predaadrian-chebutiuIată ce părere are fostul director -faliment Chebuțiu, despre sine însuși: “Singurul organ care spune altfel decât mine, în 20 de ani de afaceri, este DNA-ul”. Probabil că ceilalți nu aveau curajul sau tupeul ori interesul să-l contrazică, aceasta fiind cauza distrugerii UCMR-ului.
Fostul manager, director general, eminență cenușie și gropar al UCM Reșița, Adrian Chebuțiu, nu mai vrea la pușcărie. Nici el și nici colegul său de afaceri. Arestati prin decembrie și săltați – Chebuțiu din vila sa din Timișoara iar Preda- alt gropar al UCMR, din vila de la Renk – au fost depuși la Popa Șapcă. Acum, nici unul nu mai vrea în pușcărie și au început să bombardeze instanțele cu cereri de eliberare sub control judiciar. Toate acestea s-au petrecut azi la Timișoara unde a fost prezent colegul nostru Dragoș Boța de la Pressalert. Iată ce scrie colegul Boța în ziarul său:
,,Adrian Chebuţiu, fostul boss al UCM Reşiţa, a făcut, astăzi, o nouă încercare de a ieşi de după gratii după ce instanţele au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă în dosarul DNA în care este acuzat de devalizarea uzinei, făcând o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. În faţa Tribunalului Timiş, cei trei avocaţi au susţinut pledoarii ample în încercarea de a convinge instanţa că arestatul poate fi cercetat şi în stare de libertate. În susţinerea afirmaţiilor că nu este un pericol social au fost depuse mai multe recomandări printre acestea unele semnate de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, primarii din Reşiţa şi Haţeg, preşedintele Federaţiei Române de Handbal şi parteneri străini de afaceri şi chiar de la un lider de sindicat. Apărătorii au susţinut că lasat în “libertate controlată”, Chebuţiu s-ar putea ocupa de afacerile pe care le are în derulare şi “ar mai putea produce nişte bani pentru a acoperi prezumtivul prejudiciu”. S-a ajuns până la a se afirma despre Chebuţiu că ” nu am mai avut până acum niciun client fără niciun dubiu asupra calităţii sale profesionale”.

Adrian Chebuţiu a susţinut în faţa instanţei că “pe tot parcursul anchetei am dat declaraţii exaustive, sincere şi coerente. Singurul organ care spune altfel decât mine, în 20 de ani de afaceri, este DNA-ul. Au fost controale de la Finanţe, de la Garda Financiară care au confirmat că totul a fost legal. Numai DNA spune altfel. Nu recunosc aceste acuzaţii şi nu cred că DNA-ul trebuie să conducă societăţi comerciale, spitale. Deşi ştiam că este o anchetă, pentru că atunci când Garda Financiară a venit în control a spus că este trimisă de DNA, nu am luat nicio contramăsură. Nu am vândut niciun imobil din cele pe care acum este pus sechestru pentru un prejudiciu imaginat de organele de anchetă. Nu cred că DNA-ul este deţinătorul adevărului absolut”.
Procurorul de şedinţă s-a arătat surprins de faptul că în timpul anchetei apărătorii nu au cerut administrarea de probe pentru apărarea clientului “ci au venit cu aceste recomandări doar în faţa instanţei. Nu ştiu în ce condiţii s-au dat aceste recomandări şi nu şţim dacă semnatarii evită să vină în faţa DNA şi să dea declaraţii ca martori. În spatele acestui hibrid de grup, UCM Reşiţa, nelegal, Adrian Chebuţiu a luat măsuri arbitrare, doar conform propriei voinţe şi propriilor interese, fără a ţine seama de alte opinii”. Instanţa a rămas în pronunţare”.
Referitor la această problemă, primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a declarat pentru InfoCs următoarele: ,,Probabil că este vorba despre o recomandare mai veche de cel puțin doi ani cerută de d-l Chebuțiu. Îmi amintesc că am fost rugat de fostul director să spun câteva cuvinte despre relația mea în calitate de primar cu dânsul- respectiv UCMR. Ori la acea vreme, chiar deacă Uzina era datoare administrației publice locale, instituția avea o relație bună cu conducerea UCMR. Repet, este vorba despre relații profesionale, nimic altceva. De altfel, este cunoscut faptul că la scurt timp, între mine și d-l Chebuțiu, au avut loc mai multe schimburi de replici, nu chiar de mare prietenie. Și acestea au fost legate tot de activitatea profesională”.

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „Chebutiu rămâne mai departe la pușcărie, judecatorii au spus ,,pass” cererii de eliberare

 • 29 ianuarie 2014 la 15:16
  Permalink

  LA MULTI ANI IMPARATE !!!.. cu executare

 • 28 ianuarie 2014 la 15:49
  Permalink

  Acest nemernic Chebutiu , impreuna cu scarba de sotie a lui Lacrimioara si cu alt bandit Preda , ar trebui #######… Ei ne au terminat…De mult trebuiau declarati persoana non grata in acest judet…Le doresc tot raul din lume …multi ani de puscarie si daca se mai poate recuperarea , revenirea in cadru UCMR , a tot pe ce au pus mana acesti mafioti ordinari…

 • 28 ianuarie 2014 la 9:15
  Permalink

  Cand o sa-i vedem pe nenorocitii astia spanzurati de stema UCMR`ului de sus de pe deal?….
  si-au batut joc de generatii intregi de oameni care au trudit sa lase ceva in urma…

Comentariile sunt închise.