MondenToate Stirile

Cică iarăși vine sfârșitul lumii- Prima lună de sânge urmează în 15 Aprilie 2014 Un eveniment rar, coincide cu Paştele evreilor

luna rosieCititorii in stele se pregatesc pentru un eveniment rar. O eclipsa totala de luna va avea loc pe cer, pe data de 15 Aprilie inainte de miezul noptii. De ce este asa de special si atat de urmarit acest eveniment? Este primul eveniment din cele 4, care vor avea loc in 2014-2015. Universe Today spune ca acest eclips va dura 1 ora, 17 minute si 48 de secunde.

Wikipedia explica ce se intampla la o ecplipsa de luna –

O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, în mișcarea ei în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se întâmplă când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate suficient de exact (eclipsă parțială). Întotdeauna “faza” Lunii la o eclipsă de Lună este cea de Lună Plină.

si explica de ce apare de culoare rosie:

Luna nu dispare complet în timp ce trece prin umbră datorită refracției luminii solare de către atmosfera terestră în conul de umbră. Dacă Pământul nu ar avea atmosferă, Luna s-ar întuneca aproape de tot, rămânând iluminată doar prin difracție. Culoarea este roșcată pentru că lumina venită de la Soare trece prin atmosfera Pământului, unde radiația cu lungimi de undă mai mici este împrăștiată mai puternic (ceea ce explică culoarea albastră a cerului văzut de pe Pământ). Același efect are loc și la apus și la răsărit, când Soarele se vede roșcat pentru că în drumul razant al luminii lungimile de undă mai mari se transmit mai bine. Cantitatea de lumină refractată depinde de cantitatea de praf din norii care se află în atmosferă.

Urmatoarele 3 evenimente vor avea loc pe data de Oct. 8 din anul acesta si in April 4 si Septembrie 28 in anul 2015.

Epoch Times Romanian explica de ce evreii sunt ingrijorati de aceste evenimente:

O asemenea coincidenţă s-a observat de numai 3 ori în istoria ultimilor 500 de ani, prima oară în 1949 şi 1940, într-o vreme extrem de tulbure pentru iudaism – statul Israel fusese abia creat şi era implicat în gherile împotriva palestinienilor – şi în 1967-1868, an (1967) în care Israelul a dus un război fulger cu arabii.

Evenimentele de anul acesta vor începe pe cu o eclipsă totală de lună 15 aprilie 2014 (coincide cu sărbătoarea pascală a evreilor) urmată apoi de o altă pe 8 octombrie 2014 (coincide cu sărbătoarea religioasă Sukot). În 2015 un eveniment major este şi eclipsa de Soare de pe 20 martie 2015, urmată de o a treia eclipsă totală de lună pe 4 aprilie (paştele evreiesc) apoi o a patra eclipsă de lună pe 28 septembrie 2015 (Sukot).

Şirul de coincidenţe a şocat comunitatea rabinilor şi a ridicat în atenţia conspiraţioniştilor din toată lumea, prorocirile care se găsesc în Torah, cartea sfântă a iudaismului. Una dintre ele prevesteşte distrugerea aproape totală a Israelului.

Îngrijorările evreilor nu sunt numai legate de eclipsele de lună, ci şi de iniţiative politice.

O altă coincidenţă face ca în luna noiembrie 2013, între Occident şi Iran a fost semnat un acord care permite uşurarea unor sancţiuni în schimbul distrugerii uranium-ului îmbogăţit, restrângerii producţiei de uraniu şi permiterii accesului inspectorilor agenţiei internaţionale.

Acordul, considerat de numeroşi politicieni israelieni (inclusiv premierul Benjamin Netanyahu) drept o greşeală istorică ce va permite Iranului să obţină bombe nucleare, va lua sfârşit în aprilie 2014.

O altă iniţiativă diplomatică din iulie 2013, între negociatorii israelieni şi palestinieni, încearcă să găsească o modalitate de obţinere a păcii şi rezolvarea conflictelor din Palestina cu ajutorul unei soluţii bi-statale – Israel şi Palestina. Runda de negocieri se va sfârşi şi ea în aprilie 2014.

In total vor fi 8 eclipse de luna intre anii 2001 si 2100 (Earthsky.org) 4 din ele avand loc acum, 2014 si 2015.

Lazar Gog explica relatia dintre aceste evenimente si sarbatorile iudaice:

Notati:

Anul acesta, la 15 Aprilie, 2014, in ziua de Pastele Evreilor, (Pastele noastre vor fi cu o saptamana dupa). La 15 Aprilie, 2014, va avea loc o eclipsa totala de luna. Cum spunea Ioel, luna se preface in sange. Ioel 2:31b (deci de Pastele iudaice).
Notati, la 8 Octombrie 2014, de Sukkot (Sukkah), sau Sarbatoarea Corturilor o eclipsa totala de luna din nou. Deci, ca sa se intample evenimentele acestea cosmice in sarbatorile iudaice este un lucru care este extrem de rar, la sute de ani, odata.
La 20 Martie, 2015, o eclipsa totala de soare, sau soarele se va preface in intuneric, Ioel 3:31 a, sau cum spune in Apocalips 6:12 ”Soarele s-a facut negru ca un sac de par. Luna s-a facut toata in sange si data aceasta despre care va vorbesc, 20 Martie 2015 este Anul Nou religios iudaic. Deci la anul nou religios iudaic- o eclipsa totala de soare.
La 4 Aprilie 2015, din nou de Pastele iudaice, asta este mirarea, din nou de Pastele iudaice o eclipsa totala de luna.
13 Septembrie 2015, de Rosh Hashanah, sau Sarbatoarea Trambitelor, o eclipsa partiala de soare pentru ca apoi, tetrardul, acele 4 eclipse de luna.
La 28 Septembrie 2015, de Sukkot (Sukkah), din nou la Sarbatoarea Corturilor, o eclipsa totala de luna.
Citeste mai mult din acest articol aici – http://wp.me/p1eavz-eNt

Nota edit. Clarificare de la Tim Dubhy (pt. care-i multumim): deci, ar suna cam asa “In anul 2014 si in anul 2015 vom asista la 4 eclipse de luna (din care 3 totale si una partiala) si la doua eclipse de soare- una totala si una partiala (de fapt inca 2 de soare, in 2015, una inelara si una partiala, dar neconexate cu sarbatorile iudaice).”

In acest video, mai jos, veti urmari discutii diferite intre crestini si evrei asupra eclipselor lunare care urmeaza in anii 2014-2015. Video este in limba engleza:

Comentarii

comentarii

One thought on “Cică iarăși vine sfârșitul lumii- Prima lună de sânge urmează în 15 Aprilie 2014 Un eveniment rar, coincide cu Paştele evreilor

Comentariile sunt închise.