Cine a ,,mâncat” din drumul de la Lăpuşnicul Mare ?

Un locuitor al satului Lăpuşnicul Mare, centru comunal, ne-a trimis spre publicare un nou material legat de satul in care trăiește și de a cărei conducere este tot mai dezamăgit de la o zi la alta. De această dată, domnul Adrian Neagu, ne relatează și face publice o serie de nereguli grave si mai ales, ușor de verificat, vizibile – la suprafață. Iată ce spune interlocutorul nostru:

,,Anul 1989 a prins comună Lăpuşnicu Mare colectivizată, dar relativ ,,spălăcită” – destul de prosperă, mai exact. Dovadă casele ridicate atunci și modernizate acum de către cei ce au putut, adică – au lucrat ,,pe afară” și au trimis banii acasă. Înainte de 1989, frica de Miliţie şi Sfat, menţinea populația, dar mai ales alșii locali, în ordine şi disciplina. Am putea să ne referim la multe lucruri care s-au schimbat de atunci până acum, cele mai multe spre rău pentru lumea de aici, dar voi începe cu lucrul care, vrând, nevrând, ne iese tuturor în fașă de îndată ce ieşim din case: drumul însuşi. O simplă imagine vă spune povestea declinului satului nostru, care dintr-un colţ de Rai, a ajuns să fie cotropit de nesimţire şi ignoranta, dar care, în acelaşi timp, e un veritabil Rai pentru cei care au ştiut să exploateze cu nesimțire ignoranţa omului de rând.

Fotografia făcută în primăvara acestui an, vă arăta cum, pe măsură ce drumul a fost refăcut o dată pe mandat, vorbim despre mandatul domnului primar actual Ion Lala, a devenit tot mai îngust. Invers proporţională cu lăţimea drumului, este prosperitatea primarului nostru, cel care se ocupă de refacerea drumului, şi care, din simplu miner, ajunge un veritabil superstar la nivel judeţean, cu reputaţie de playboy şi maşini de vreo 300.000 de euro.

Aş putea fi acuzat de faptul că sunt îngust la minte şi nu pot să accept că omul, la fel ca Tom Jones, a ajuns din miner vedetă, da trebuie să ştiţi că în cazul ăsta nu avem nici o umbră de talent care să-i poată explica prosperitatea, şi nici vreo afacere pe propriul nume. Primul dtrat din drumul pe care îl vedeţi în imagine, a fost construit de comunişti, a rezistat zeci de ani şi a avut bordura. Cel de-al doilea strat de asfalt, nu mai putem vorbi de astă dată de un drum, e turnat în ziua de ,,Nigeie” şi e cu vreo 35 de cm mai îngust decât cel de sub el. Avem în față prima lucrare din primul mandat al domnului primar Lala Ion. Cel de-al treilea strat, e turnat ceva mai târziu, pare-mi-se în cel de-al treilea mandat şi exprima clar tupeul în creştere, jaful tot mai evident, fiind este cu aproximativ 65 de cm mai îngust decât primul strat, pe fiecare latură.
Şi aici ar trebui să mă opresc spunând că, în definitiv, nesimţirea nu are limite, dar consătenii mei m-ar contrazice. Înainte de Paşte, anul acesta – 2015, nu pentru prima dată însă, domnul primar repară drumul neruşinării sale, nu cu asfalt, nu cu nisip, nu cu balast, ci direct cu bolovani, după cum bine puteţi vedea şi dumneavoastră. Cel mai în măsură să confirme acest lucru, este consăteanul meu, Bisoc. Acesta a derapat pe bolovani cu scuterul şi a sfârşit la spital cu vreo un litru de sânge mai puţin în corp.

De unde sunt bolovanii? Nu mă refer aici la ,,bolovanii” ce care l-au făcut pe domnul Lala primar, ci chiar ăştia, la bolovanii de pe drum.
Răspuns: De la SC PHOENIX, adică balastiera care ştie toată lumea că este a aprimarului; dar nu-i a primarului pentru că în declaraţia de avere, apare ca proprietar Ciocloda Gheorghe, adică viceprimarul. Vă rog să nu fiți cârcotași; zău că nu văd niciun conflict de interese, dovadă este faptul că omul nu are probleme de conştiinţă şi doarme liniştit, chiar şi la Primărie, în timpul programului. O spun și au spus-o sătenii ce au ajuns pe acolo cu treburi. Nu îl apasă conştiinţa pe domnul vice nici când îşi cară copilul în stânga şi-n dreapta cu ,,Octavia” Primăriei şi nici când aduce marfă la prăvălia sa tot cu aceeaşi maşină a instituției publice în care lucrează și de unde ia un saloariu. Lumea din sat s-a obişnuit să recunoască autoturismul drept ,,Skoda lu’ Gică”.

Toate astea, asfaltările de doi bani, consumul enorm de combustibil înregistrat pe Primărie, maşinile Primăriei uzate de primar, de vice, ”taparea” drumurilor şi a banului public; în consecinţă, ne spun nouă că 15 ani de administraţie Lala, nu pot fi reparaţi nici măcar cu 15 ani de administraţie Rudolph Giuliani sau 15 ani cu executare şi recuperarea prejudiciului. Asta, după umila mea înţelegere, e singura concluzie la care duc toate drumurile de la Lapusnic”.

Cu considerație pentru că la InfoCs se aude ,,voxpopuli”
Adi Neagu – simplu cetățean și locuitor păcălit al feudei Lăpușnicul Mare

NR:
InfoCs nu se face răspunzător de conținutul materialului prezentat mai sus. De asemenea, paginile noastre sunt deschise celor ce au ceva de spus și dreptului la replică.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cine a ,,mâncat” din drumul de la Lăpuşnicul Mare ?

Comments are closed.