Cine beneficiază la Reșița de scutirea de impozit pe locuință pe anul 2015

Reșițenii pot beneficia de scutirea plății impozitului pe locuință dacă își refac imobilele.
Cei care își fac fațadele blocurilor și altre lucrări de renovare a imobilelor, în conformitate cu prevederile legale, vor beneficia de scutiri de taxe și impozite pe locuințe.

Condiția este ca locatarii să aibe toate actele legale și să fie în conformitate cu toate cerințele din acel proiect valabile pentru anul 2014.

”Dacă aduc toate documentele specificate în proiect până la cuantumul sumei prevăzute în legislația noastră și anume până la valoarea de impozitare, pot fi scutiți de impozit”, a precizat primarul Mihai Stepanescu.

Sunt scutite de la plata impozitului pentru locuințe, în proporție de 100% pe anul 2015, personanele fizice care realizează lucrări de refacere a fațadelor imobilelor, izolații termice și hidro la fațadele și acoperișurile imobilelor și înlocuirea de acoperișuri tip terasă cu acoperișuri tip șarpantă, sau refacerea acoperișurilor vechi tip șarpantă conform regulamentelor.

Condiția este ca aceste lucrări să fi fost executate în cursul anului 2014 și suma rezultată ca facilitate fiscală să nu depășească cuantumul impozitului datorat de către contribuabil pentru anul 2015.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cine beneficiază la Reșița de scutirea de impozit pe locuință pe anul 2015

  • 3 aprilie 2015 la 17:11
    Permalink

    Gargară, în realitate nu beneficiază nimeni de aşa ceva. Am trecut prin asta, am dus actele, toate cele cerute, la care ni se spune că nu e bine, ca trebuia să venim cu un an înainte de a ne apuca să depunem o cerere şi să ni se aprobe ca în anul următor să executăm lucrările, pentru ca ei să-şi poată bugeta din timp reducerea. Detaliu pe care „uită” să ţi-l spună dinainte, doar după ce ai terminat lucrarea şi e tardiv. De curiozitate, că eşti ziarist, verifică câteva blocuri au fost renovate în ultimii ani în Reşiţa (destul de multe, se vede cu ochiul liber) şi câte dintre ele au beneficiat de această reducere.

Comentariile sunt închise.