Ciorba acră de cocoș sau borș de cocoș cu tăiței VIDEO

Pentru această mâncare avem nevoie de:

carne de cocoș sau de pasăre în general – găsiți la Mona Lisa tot ce aveți nevoie: de găină, curcan sau pui

zarzavat – eu am folosit și proaspăt și din cel conservat de mine astă toamnă

ceapă, un ardei gras, pastă de roșii, o mână de tăiței -se poate înlocui cu orez, zeamă de varză sau borș sau chiar oțet dacă vreți,

 

 

Am tocat mărunt tot zarzavatul, ardeiul și ceapa. Carnea am pus-o să fiarbă cu sare în apă rece. Când a început să clocotească, am spumat să fie zeama limpede. Când carnea s-a înmuiat pe jumătate, am pus zarzavatul și am lăsat să fiarbă la foc mic, cu capac.

 

Când zarzavatul s-a fiert, am pus și zarzavatul conservat de mine în toamnă – acesta are un gust mai deosebit ( rețeta o găsiți aici https://youtu.be/Ag3zfuPuBY4 ) Am pus o lingură de pastă de roșii la prăjit în două – trei linguri de ulei, amestec pe care l-am turnat peste ciorba din oală. Am pus și o mână de tăiței și am lăsat la foc mic două – trei minute. Apoi, am potrivit gustul cu sare, un praf de piper, două foi de dafin, borș sau zeamă de varză fiartă.

Opresc focul și arunc deasupra câteva frunze de leuștean și……servesc fierbinte cu pâine de casă și un ardei iute. Și musai, un pahar de răchie lângă. Doar sântem în Banat, nu?

Comentarii

comentarii