Ciorba de burtă de vițel cu gogosari acri și smântână VIDEO

Este o adevărată delicatesa dacă este făcută bine, multe persoane se laudă că fac o ciorbă de burtă foarte bună, dar din păcate, e o ciorbă care are nişte secrete şi nu prea reuşeşte la oricine. Este o ciorbă mai aparte, mai pretenţioasă şi cu ifose, la fel ca şi tortul mulţi se laudă, dar la puţini iese rezultatul cu adevărat spectaculos. Ciorbă de burtă gustoasă, dar foarte simplu de gătit. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Oase de vită – sau rasol de vită
1,5 kg burtă de vită prefiartă – Eu am avut 1 kg din asta, dar şi burtă crudă, de casă” – cam vreo 2 kg
3 morcovi
1 pătrunjel
2 cepe
1 bucată mică de păstârnac
1 bucățică țelină – opțional

Pentru, față”

2 morcovi roșii
50 ml ulei

La gust

Sare
Piper
Foi dafin
Usturoi
400 ml smantînă acră de calitate
Făină – câte o lingură la 3 l de lichid
3 gălbenușuri de ou, gogoșari sau ardei capia murat
Oțet natural din vin alb

Prima dată am curățat burta, de casă”. Am opărit-o în apă cu sare și apoi am tras de pe ea pielița, murdară”.

Se spală carnea și se pune la fiert cu burta proaspătă de mai sus până se înmoaie pe 2/3. Se spumează continuu.
Se adaugă zarzavaturile, sare și burta prefiartă. Se fierbe cam jumate de oră la foc mic. Se spumează în continuare.

Se strecoară, se curăță carnea de pe oase și se taie cubulețe, burtă se taie fideluță, morcovii cubulețe – opțional și li se dau drumul în zeamă. Potrivim de gust cu sare.

Comentarii

comentarii