Ciuperca uriasa facuta tocanita cu un gratar pe langa VIDEO

Ciuperca uriasa facuta tocanita cu un gratar langa. Un amic, Emil de la Gherteniș, a găsit două ciuperci…uriașe. Aproape de 3 kg două bucăţi. Este vorba de ciuperci champignon sau ,,oiești” după cum le spun sătenii ce merg cu animalele la păscut. Cresc la margine de drum, în iarbă sau pe dealuri şi apar mai ales dimineaţa, după ploaie. Dacă apucă, cresc foarte mari. Au fost cazuri în care aveau şi 4 km o bucată. Așa le-a găsit și Emil în timp ce venea cu bicicleta de la Măureni la Gherteniș. Undeva la câțiva metri de marginea drumului.


Le-am preparat foarte simplu: le-am spălat, le-am curăţat de pielita groasă şi le-am opărit. Apoi, după ce le-am stors de zeamă în care au fiert, le-am tăiat cubuleţe mai mari pe care le-am prăjit cu ceapă. Eu am avut ceapă verde, dar se pot face a fel de bine cu ceapă uscată sau cu praz.

Ciuperca uriasa facuta tocanita cu un gratar langa. Pe lângă, am pus câteva bucăţele de grătar de porc – ceafa mai exact. gata! Am mers la Mona Lisa si am luat exact atât cât am avut nevoie. Și așa vă sfatuiesc să faceți și voi. Daca aveți nevoie de 5 cotlete – cereți-i vânzătoarei cinci bucăți, Mai bine luați mai puțin și mereu proaspăt. Sî știți c la fel de bine mergea și cu pulpe pane sau la capac, sau chiar cu o bucată de cârnat. Proaspăt sau afumat.

Poftă Bună!

Comentarii

comentarii