Clubul Sportiv Universitatea Reșița susţine performanţa

21 ian 005Studenţii Universităţii din Reşiţa îşi vor putea manifeste apitudinile sportive, mai ales de performanţă, într-o nouă Sală Polivalentă care va fi dată în folosinţă la finele anului acesta.
În anul 2009, la Universitatea „Eftimie Murgu”, a fost înființat Cercul Olimpic „Academica”, un cerc al studenților universității ce aparține de Academia Olimpică Română, filiala Caraș – Severin. Scopul acestui cerc este de a promova în rândul studenților olimpismul ca filosofie de viață.
În prezent, Clubul Sportiv Universitatea Reșița (CSU), organizează, promovează și susține activități sportive de performanță și de masă, studenții universității având la dispoziție o bază sportivă ce cuprinde o sală de sport și o sală de fitness, dotate cu aparatură ultramodernă, ambele amplasate în campusul universitar.
Cele mai reprezentative ramuri sportive care funcționează în cadrul CSU sunt atletismul, handbalul, înotul, și voleiul. Se impun a fi subliniate rezultatele studenților universității din ultimii ani la diferite competiții prin obținerea unui număr de 393 de medalii și premii la diferite Competiții Naționale și Internaționale
Aceştia se pot mândrii cu numeroasele medalii obținute în probele individuale de sportivii clubului la Campionatele Naționale, Campionatele Balcanice, Cupa Mondială sau Cupa Europei, precum și prin participarea de prestigiu la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 (CSU și UEM), având singurul reprezentant din județ la cel mai mare eveniment sportiv din lume; sau câștigarea titlurilor Naționale și Balcanice la sporturi pe echipe, precum handbal feminin și masculin şi volei de plajă.
CSU Reșița încearcă să aducă studenților, în special tinerilor o cât mai bună dispoziţie, emancipare şi educaţie sportivă corespunzătoare.

Comentarii

comentarii