Cod portocaliu de vânt şi ninsoare în Banatul Montan VIDEO

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu si galben de viscol şi ninsoare pentru mai multe judeţe, unde începând de marţi seara, va ninge abundent, iar în unele zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 70 de kilometri la oră, viscolind zăpada. Pentru județele Caras Severin si Hunedoara, a fost emis cod portocaliu de vant puternic si viscol.

Peste Banatul Montan ninge necontenit încă de marți seara. Din cauza temperaturilor prielnice – minus un grad Celsius, zăpada a căzut din abundență. Mașinile cu plug și material antiderapant de la Primăria Reşita au pornit pe drumurile orașului. Din cauza ninsorii abundente, maşinile au patrulat continuu pe drumurile principale urmând că după ce ninsoarea încetează, să se intre și pe drumurile de legătură.

Din cauza ninsorii, dar și a faptului că maşinile nu sunt echipate corespunzător, au fost înregistrate câteva probleme. Un autoturism a rămas înzăpezit pe drumul de la centrul medical Provitam, iar o cisternă ce transporta oxigen lichid la Fabrica de oxigen, s-a împotmolit pe şoseaua de centura din cauza zăpezii şi a unei defecţiuni la sistemul electric. Nu prezintă nici un pericol și pentru rezolvarea problemei a sosit o echipă de electromecanici auto. Ninsoarea s-a mai domolit la ora 2.

Drumurilor din Banatul Montan și din Reșița sunt acoperite cu un strat de zăpadă a cărui grosime variază în funcție de zonă, mai gros spre munte. In oraș, carosabilul este acoprerit cu un strat subtire de zapada și se circulă în condiții de iarnă.

În stațiunea Semenic aflată la aproape 50 de km de Reșița, stratul de zăpadă se apropie de un metru și ninge abundent, iar staţiunea nu are curent electric de aseară.

Comentarii

comentarii