Concert De Colinde În Prag De Crăciun La Biserica Ortodoxă Din Bozovici VIDEO

Biserica Ortodoxă din Bozovici a fost plină de credincioși dornici să asculte un mini concert de colinde bisericeşti la cea de a doua ediție a festivalului ” O Sfânt Colind”. La invitația preotului Ion Cherescu, au răspuns trei valoroase coruri bisericești de pe Valea Almăjului: Corul bisericesc din Lăpușnicul Mare „Cântecul Almajan”, Corul bisericesc din Bozovici „Anastasis” și Corul Preoților al Protopiatului din Băile Herculane. La eveniment au mai participat un grup coral din Timișoara format din cinci preoți, enoriași, preoți de la bisericile de pe Valea Almăjului și protopopul Iosif Frent.

Find an centenar, în deschidere a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi în 1918, după care seara s-a încheiat cu colinzi precum: ,,Sus Creștini, Praznic Luminos, Cântec de Crăciun” și melodii patriotice care au făcut ca atmosfera să fie cu o încărcătură spirituală deosebită. Locația aleasă și cadru adecvat colindelor tradiționale, au contribuit din plin la reușita manifestării creștine închinate marii sărbători a Nașterii Pruncului Iisus.

La final toate grupurile corale au fost premiate cu diplome de către preotul Iosif Cherescu. După încheierea mini concertului, toți participanți au fost răsplătiți cu o masă caldă oferită de către organizatori.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii