Sport

Concursuri de șah la Reșița – Cupa Mărțișor și Campionatul Județean Feminin

La sfârșitul săptămânii trecute, Reșița a fost invadată de iubitorii sportului minții. Vineri 2 martie s-a desfăşurat la Sala de şah de la Polivalenta din Reşita, concursul de şah Cupa Mărţişor, ediţia a VIII-a. S-a jucat şah rapid, cu timp de gândire de 15 minute pentru fiecare jucător.

Au participat 30 de jucători, seniori şi juniori, jucându-se în sistem open general elveţian pe distanţă a 5 runde.
Premiile constând în cupe, medalii şi diplome au fost oferite de către DJTS Caras Severin.
Pe primele trei locuri în clasamentul general au fost Daniel Cristian Pădurean 4,5 puncte, Trifu Vuita şi Ioan Paduraru cu câte 4 puncte fiecare, toţi trei de la Muncitorul Reşita.

Pe categorii, premianţii au fost următorii:

Juniori 1. David Datcu Goiceanu, 2. Daniel Cristian Korcsek, 3. Buga Andru Mihai
Junioare 1. Anca Maria Teclis, 2. Maria Valeanu, 3. Tamaş Arrydan
Veterani 1. Crăciun Marin, 2. Duriţa Florea, 3. Molea Marius
Copii 13 ani 1. Văduva Ion Valentin, 2. Korcsek Alexandru David, 3. Tipol Cătălin Alexandru
Copii 10 ani 1. Stingu Alin, 2. Dragoi Albert Marian, 3. Gutu Cătălin Vlad Aurelian

Duminica 4 martie s-a desfăşurat în Sala de şah de la Polivalenta din Reşita, Campionatul Judeţean Feminin de şah.
Au participat 9 jucătoare din Reşita şi Caransebeş, jucându-se şah rapid la timpul de 15 minute pentru fiecare concurenta, în sistem open elveţian, pe distanţă a 5 runde.

Campioana judeţului a devenit cea mai experimentată dintre concurente, caransebeşeanca Daniela Rozeta Muselin, legitimata la Talbot Reşita. Ea a acumulat 4,5 puncte. În continuare clasamentul a fost următorul: 2. Iulia Francesca Kovacs 4 puncte, 3. Maria Slavulete 4 puncte, 4. Anca Maria Teclis 3,5 puncte, 5. Ioana Andreea Baraitaru 3 puncte, 6. Adina Maria Văduva 2 puncte, 7. Maria Georgeta Ion 2 puncte, 8. Mihaela Diana Tudorescu 1 punct, 9. Ana Nicoleta Olteanu 1 punct. Arbitrajul a fost asigurat de către maestra sportului, reşiţeanca Rodica Vasiliu.
Premiile constând în cupă, medalii şi diplome, au fost asigurate de către DJTS Caras Severin, reprezentată la acest concurs de Dl. Narcis Lazăr.

A consemnat Adi Neagu

Comentarii

comentarii