Condiții inumane de locuit pentru mai multe familii din Moldova Noua VIDEO

De la început precizăm că acest material a fost realizat în luna iulie a anului 2021. De atunci și până acum, din cauza presiunilor făcute asupra lor, oamenii și-au luat lumea în cap, bagajele în mâini și au plecat care pe unde a putut. Doar au trecut alegerile locale, nu? Poate vor avea alții nevoie de ei peste 3 ani la următoarele alegeri, nu-i așa?

Mai multe familii din Moldova Noua au ajuns pe post de minge de ping-pong. În fiecare campanie electorală, oamenilor li s-au promis conditii umane de locuit, că lu se vor face buletine de identitate si ca vor primi locuințe sociale decente. Numai că, din păcate, imediat după încheierea alegerilor, promisiunile erau uitate și bieții oameni au rămas să locuiască mai departe în aceleași condiții într-o clădire dezafectată a fost intreprinderi miniere Moldova Nouă.

Fără apă, fără canal și fără o minimă condiție de trai. Au beneficiat doar de o linie de curent de 110 volți care le-a asigurat iluminatul cât de cât. Apa de băut o aduceau dintr-o baltă aflată la vreo 200 de m de maghernița în care locuiau. Din cauza apei care practic venea dintr-o galerie de mine părăsită, oamenii s-au îmbolnăvit și le-au ieșit fel de fel de pete și de bube pe piele. Ba mai mult, în vară, prin fel de fel de interpuși, administrația locală a făcut presiuni și după fel de fel de ,,frecușuri” oamenii au fost nevoiți să plece din amărâta de locuință pe care o aveau. urmăriți materialul video pentru a afla cum au trăit câțiva ani acești sărmani.

Edilul orașului a declarat atunci pentru infocs.ro că cunoaște problema, că această problemă a sărmanilor se va rezolva, că vor fi mutați în locuințe – oricum mai bune și mai civilizate ca cele de acolo. Totul a rămas la stadiul de vorbe. S-a ajuns până acolo încât le-a fost tăiată și alimentarea cu energie electrică a clădirii pe motiv că nu au contracte. Doar că primăria a uitat că nu le-a făcut acte de identitate amărâților, că refuză mereu sa-i aducă în rând cu lumea, făcându-le cărți de identitate. Pentru asta trebuie să le facă și o viză de domiciliu. Ori fără acest act, nici o intreprindere nu va încheia vreo un contract cu cineva.

Comentarii

comentarii