Contractul de lucrări pentru ultimul lot al tramvaiului reșițean a fost semnat VIDEO

Primăria Reșița – prin edilul Ioan Popa, a semnat, contractul de lucrări pentru ultimul lot al proiectului de modernizare a infrastructurii în vederea introducerii transportului electric. Este vorba despre „Platforme/stații – terminal intermodal în zona muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în Municipiul Reșița”, în valoare de circa 11 milioane de euro.

Construirea unei clădiri cu rol de garare, mentenanță și administrativ pentru operatorul de transport public, realizarea de platforme și căi de rulare pentru fluxurile de autobuze, crearea unei stații de capăt în zona Muncitoresc cu două terminale, amenajarea unui Park&Ride și a stațiilor pentru tramvaie și autobuze, precum și implementarea unui sistem de management al traficului și supraveghere video. Acestea sunt principalele investiții care vor fi realizate în ultima fază a proiectului de tramvai de la Reșița.

În ceea ce privește ritmul lucrărilor aflate în desfășurare, atât autoritățile cât și constructorul sunt mulțumiți, avansând termenul de 15 mai pentru finalizarea tronsonului doi.

„Am emoții. Ne-am băgat într-o lucrare mare” este declarația primarului Ioan Popa cu privire la evoluția lucrărilor de reintroducere a tramvaiului. Atât Primăria Reșița cât și constructorul exclud posibilitatea depășirii termenului finalizare a lucrărilor în cazul proiectului de reintroducere a tramvaiului. Lotul Govândari va fi finalizat până la finele lunii mai spune constructorul. Lucrările la modernizarea infrastructurii în vederea introducerii transportului public electric în Reșița trebuie finalizate până în aprilie 2024.

Comentarii

comentarii

One thought on “Contractul de lucrări pentru ultimul lot al tramvaiului reșițean a fost semnat VIDEO

  1. Toate bune și frumoase dar unde e spațiul verde ce a fost ântre linii? S-a eliminat complet? În schițe nu se mai vede nimic.

Comments are closed.