Corul Academic al Filarmonicii din Arad, dirijor SABIN PAUTZA

Muzica trebuie să trăiască sub degetele noastre, sub ochii noștri, în inima și mintea noastra, cu tot ce noi putem să-i aducem ca ofrandă.- Dinu Lipatti, motto-ul primei ediții a Festivalului Internațional SABIN PAUTZA, Reșița 2014.
concert1
În Banatul multietnic, multiconfesional și multicultural, acest spațiu geocultural ales, bine definit, o mică Europă unită ființând aici cu mult înaintea Uniunii Europene de azi, vineri, 26 iunie 2015, sub ochii noștri, cu inima și mintea noastră, am adus ofrandă tot ce am putut muzicii de calitate și am mărturisit prin expoziția „SABIN PAUTZA – WHO’S WHO IN MUSIC” realizată de, Societatea pentru Cultură METARSIS, din holul sălii LIRA, admirația și respectul nostru față de cel ce a pus Reșița pe harta muzicală a lumii, pedagogul, dirijorul și compozitorul Sabin Pautza.

Concertul Extraordinar susținut de Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad, dirijor permanent Robert Daniel Rădoiaș, avându-l la pupitru, vineri seara, pe Sabin Pautza și la pian pe Sorin Dogaru, a marcat trei evenimente importante din viața comunitații de pe Bârzava: acordarea titlului academic DOCTOR HONORIS CAUSA al Universităţii „Eftimie Murgu” profofesorului univ.dr. Sabin Pautza, 72 de ani de viață și peste 50 de ani de carieră muzicală strălucită în țară și străinătate și debutul „Zilelor Reșiței”.

Concertul care a cuprins lucări de Fr. Schubert, W.A. Mozart, J. Brahms, G. Verdi, K. Jenkins şi Sabin Pautza, a umplut până la refuz sala Lira a Liceului de Arte, bucurându-se de prezența unui public numeros din care nu au lipsit oameni de cultură, delegațiile prezente la cea de-a XX-a ediții a “Simpozionului Internațional Banatul – Istorie și multiculturalitate” organizat de Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița, de oficialităţi și invitaţi ai Primăriei Reşiţa sosiţi din Serbia, Italia şi Lituania cu prilejul „Zilelor Reşiţei”.

Comentarii

comentarii