Costiţă sau piept de porc cu bere la cuptor VIDEO

Costiţă sau piept de porc cu bere la cuptor. Reţetă de azi este deosebit de simplă, dar în acelaşi timp, este deosebit de gustoasă. Preparatul nostru merge şi că felul doi, dar merge şi că ceva de pus la pachet sau ca o gustare. Este vorba de costiţă de porc. Noi o să o preparăm la cuptor cu un pic de bere.

 

 

Pentru reţeta noastră avem nevoie de

 

1 bucată bună de costiță

3 cepe

1 pahar cu apă

1 pahar cu bere

1 ceşcuţă cu ulei – eu am pus de măsline

condimente – sare, piper, boia, vegeta de casă şi condimente pentru friptură. dacă vă place, puteţi pune ce doriţi.

 

Costiţă sau piept de porc cu bere la cuptor. Am tăiat costiţa în bucăţi mai groase. Le-am condimentat, am pus uleiul de măsline, berea şi apa, ceapa tăiată bucăţi, am amestecat bine şi am lăsat aşa cam o oră să se marineze. Am pus carnea cu tot cu zeama într-o cratiţă cu capac ce închide aproape etanş şi am băgat-o la cuptor pentru vreo 40 de minute la foc potrivit spre mic. Apoi, am luat capacul, am pus folie de aluminiu deasupra şi am mai băgat cratiţa în cuptor unde am lăsat-o 20 de minute.

 

La sfârşit, am dat jos folia şi am amestecat uşor cu lingura de lemn, am pus cratiţa în cuptor şi am lăsat să se gratineze cam 30 de minte la foc mai iute un pic. Și gata! Serviţi cu piure de cartofi sau cartofi prăjiţi şi salată de varză sau murături, sau cu varză călită ori pilaf de orez cu murături.

 

Costiţă sau piept de porc cu bere la cuptor. Mâncarea asta merge foarte bine şi rece cu muştar. Spor la treabă şi poftă bună!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments