Cum va fi marcata ziua de 1 Decembrie la Bocsa

1 Decembrie este ziua națională a României, zi în care unirea românilor a fost posibilă acum 96 de ani, prilej cu care și locuitorii orașului Bocșa se pregătesc pentru a celebra acest eveniment major din istoria națională.
Primăria orașului Bocșa, Consiliul local și Casa Orășenească de Cultură, împreună cu instituțiile de învățământ, bisericile ortodoxe române, dar şi locuitori ai oraşului nostru, organizează o serie de evenimente, care să amintească de acel moment special pentru toţi românii, din decembrie 1918.
Programul va începe la orele 11,00 la statuia din parcul central al orașului Bocșa (cel din fața primăriei) prin intonarea imnului național, un Te Deum, depunere de coroane la monumentul eroilor, urmate de alocuțiunile reprezentanților administrației locale și ale invitaților.
De la orele 12,00 în sala de spectacole a Casei Orășenești de Cultură va avea loc un spectacol artistic susținut de școlile și grădinițele din localitate, manifestare care va cuprinde cântece patriotice, poezii, dansuri, montaje literare, iar spectacolul este numit sugestiv “ 1 DECEMBRIE – ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR”.
Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm de Marea Unire, împreună, la Bocșa și să putem spune toți, împreună, ântr-un singur glas – LA MULȚI ANI, ROMÂNE!

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

„1 DECEMBRIE – ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR”

LUNI, 01.12.2014

Orele 11,00 – în parcul central al orașului, (vis a vis de primărie) la statuia eroilor neamului
– Intonarea imnului de stat al României de către fanfară;
– Te Deum – susținut de preoții ortodoxi români de la bisericile din oraș;
– Alocuțiuni ale oficialităților locale și ale invitaților;
– Depunere de coroane la monumentul eroilor;
– Program de cântece patriotice.

Orele 12,00 – sala de spectacole a Casei Orășenești de Cultură din Bocșa
– Program artistic dedicat Zilei naționale a României, care cuprinde cântece, poezii, montaje literar-artistice, dansuri populare etc.
Își dau concursul instituțiile de învățământ din Bocșa și Ansamblul ”Bocșana”
al Casei Orășenești de Cultură.

Ioan LIUȚ – Șef Serviciu Casa Orășenească de Cultură Bocșa

Comentarii

comentarii