Cum va fi vremea în weekend ? Miracol – grădini pline de flori la Resita

În Govândari, este primăvară în toată regula. Și n-au înnebunit salcâmii de atâta soare și căldură, ci, au înnebunit trandafirii, orhideele, hortensiile, begoniile, violetele de Parma, garoafele, ba chiar și un nufăr într-un vârf de par. Toată această varietate de flori, poate fi admirată în grădina unui bloc din Reșița.
Deci, vremea este cu adevărat dată peste cap. Se petrec lucruri nemaivăzute și de care se poate vorbi doar ca în povești. Babele de la scară își fac cruce și-și scuipă în sân. Natura parcă a înnebunit.

Flori în grădini, și nu vorbim aici doar de ghioceii dintre blocuri. Ne referim la flori – de toate mărimile și de toate culorile. Ba mai mult, din cauza căldurii ireale, migrația păsărilor a fost dată peste cap. Intr-un parc de pe o alee din Govândari, a poposit un papagal. Probabil atras de culorile florilor ce umplu toată grădinița – de la nord la sud. Adică, pe de-a împrejurul blocului. Mai corect ar fi, pe de-a împrejurul scării. Fiindcă minunea s-a petrecut doar la una dintre scări. Și cu florile – și cu papagalul.

Priviți fotografiie de mai jos și ……minunați-vă.

PS1 Nu dați de mâncare la papagal.
PS2 Papagalul este atât de urât încât nu l-a furat nimeni și a speriat toate pisicile din zonă.

Lăsând gluma la o parte, meteorologii spun că vremea se menţine caldă în următoarele zile, cu temperaturi peste media normală a perioadei, dimineţile fiind dominate de ceaţă.

Sâmbătă și duminică, vremea din vestul ţării, precum şi din zonele de deal şi de munte din celelalte regiuni, ne aminteşte mai degrabă de primăvară, pentru că soarele va fi foarte generos, iar temperaturile cu mult peste normalul datei din calendar. La Reșița se așteaptă ca termomterul să ajungă la 13 – 15 grade iar soarele va strălucii toată ziua pe cer.

Cine vrea totuși iarnă, să meargă pe Muntele Semenic unde îi așteaptă un strat de zăpadă de cel puțin 30 de cm.

Comentarii

comentarii