Decada Culturii Germane in Banatul Montan – a trecut de jumătate

Decada Culturii Germane în Banatul Montan a ajuns la ziua cu numărul șase. Manifestările s-au desfășurat în totalitate la sediul Bibliotecii Germane „Alexander Tietz“.

În jurul orei 10, holurile și încăperile lăcașului unde de obicei se umblă cu degetul la gură, au răsunat de gălăgie, chicote de veselie și glas de copii. ȘI asta fiindcă biblioteca a fost luată cu asalt de viitorii mici cititori ai bibliotecii. Oaspeții au fost elevii din clasa pregătitoare a Liceului „Diaconovici – Tietz“, Reşiţa.

În aceșai lăcaș de cultură, o oră mai târziu, au sosit elevii clasei a III-a B din cadrul secţiei germane a Liceului „Diaconovici – Tietz“, Reşiţa.

Micuții, mulți dintre ei poate pentru prima dată, au stat de vorbă cu bibliotecarii și au aflat o mulțime de curiozități despre cărți și păstrarea lor, dar mai ales, de ce cărți dispune biblioteca pentru ca ei să își poată dezvolta dragostea pentru citit și cultură.

Amfitrion și gazdă alături de bibliotecari, le-a fost micuților directorul bibliotecii, Erwin Țigla cel care a si realizat aceste fotografii.

Comentarii

comentarii